GLAS IZ SVETE ZEMLJE Na „Marakani“ znaju koga su naciljali: ZVEZDA LOVI KAPITALCA
Foto: EPA/EPA/Alessandro Di Marco

 

Zvezda želi vrhunskog trenera željnog izazova. U Srbiji bi mu, ukoliko dođe, bilo kao u Izraelu, jer smo sličnog mentaliteta.

GLAS IZ SVETE ZEMLJE Na „Marakani“ znaju koga su naciljali: ZVEZDA LOVI KAPITALCA

Privatna arhiva

 

Ovo za Alo! ekskluzivno iz Svete zemlje poručuje Dušan Matović (39), koji je ostavio snažan pečat kao igrač u tamošnjem fudbalu, a nema sumnje da će isto učiniti i kao trener. Rođeni Beograđanin trenutno je pomoćnik u Hapoelu iz Tel Aviva i svakako je pozvan da priča o potencijalnom treneru Crvene zvezde, koga lovi i Olimpijakos!

- Svašta se priča i piše o prelasku Bahara na „Marakanu“, ali još nije definitivno rešeno. Razlog je, ponajpre, lov na njegovu treću uzastopnu titulu s Makabijem iz Haife, šestu u karijeri, a to je već signal da je prevazišao ovdašnju sredinu i da mu je potreban izazov. Izvesno je da mu prija poziv iz Srbije zbog ambicija i veličine kluba i direktnog učešća u Ligi šampiona - poručuje Matović.

GLAS IZ SVETE ZEMLJE Na „Marakani“ znaju koga su naciljali: ZVEZDA LOVI KAPITALCA

EPA/TIAGO PETINGA

 

Srpski prvak nije jedini u igri?

- Nipošto, ali i ranije je imao ponude, pa nije otišao. Verujem da je sad kucnuo čas. Pojavio se i Olimpijakos, a ubeđen sam da se mnogi raspituju, ne javno, za njegovo „zdravlje“. Reč je o hit treneru i ne čudi da bi ga mnogi rado angažovali.

Ispiti na 30+ stepeni

Matović je u procesu sticanja profi trenerske licence.

- Realno je da diplomiram u aprilu 2024. Redovno pohađam kurseve, zadovoljan sam dinamikom, jedino što u ovo doba godine baš i nije povoljno za učenje. Ogromne su vrućine, preko 30 stepeni, za razliku od Srbije gde veje sneg!

Lično ga poznajete?

- Bio je jedan od zagovornika da potpišem za Kirjat Šmonu 2011. godine. Radio je kao pomoćnik Ben Šimonu, u prvoj sezoni smo uzeli titulu, a u narednoj pod njegovim vođstvom igrali grupnu fazu Lige Evrope. Tad je počeo njegov uspon koji i dan danas traje, a i naš prisan odnos. Poput mene, bio je defanzivac, pa smo se u startu razumeli.

Kakav je kao čovek i trener?

- Vrhunski i perfektan trener. Izgradio je fantastičan imidž u Izraelu, ne samo sjajnim rezultatima. Postojan, ozbiljan, maksimalno posvećen poslu, ostvaruje perfektne rezultate zahvaljujući stručnosti, a ne sreći. Porodičan čovek i otac troje dece.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barak Bachar (@barakbachar)

 

Osnovni trenerski kvaliteti?

- Sjajno se prilagođava situaciji, ekipe mu u tokom meča lako menjaju formacije, perfektno analizira protivnika i priprema ekipu, jak kao psiholog... Voli napadački fudbal, a dokaz su mečevi u Ligi šampiona. Imao je tešku grupu, a forsirao je ofanzivnu igru, kakvu praktikuje u Izraelu, iako je ogromna razlika u kvalitetu ekipa.

GLAS IZ SVETE ZEMLJE Na „Marakani“ znaju koga su naciljali: ZVEZDA LOVI KAPITALCA

Privatna arhiva

 

Uživanje u Kfar Sabi

Dušan se ponosi sinovima koji su uveliko u svetu sporta. 
- Izabrali su fudbal i tenis, koji i ja igram u slobodno vreme. Zadovoljan sam što su u sportu pronašli zadovoljstvo i inspiraciju. Imaju odlično društvo i mogu da zaključim da porodica Matović uživa u Kfar Sabi, koja je 16 kilometara udaljena od Tel Aviva i za tili čas stignemo u glavni grad.

U Srbiji bi imao prvi inostrani angažman?

- Profesionalac je do koske, voli da radi, a sigurno će se lako prilagoditi, uostalom tako moraju da se ponašaju igrači i treneri. Lako će mu biti u Srbiji, ukoliko dođe, jer smo sličnog mentaliteta.

Potencijal Zvezdine ekipe?

- Neke stvari sigurno zna zbog nedavnih mečeva, a ne sumnjam da će nekoliko puta meriti pa tek onda preseći. Analiziraće svaki detalj u klubu, timu... Insistiraće da ostane kostur ekipe i signalizirati kakva pojačanja želi - zaključuje Matović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading