ZVEZDAN TERZIĆ SE OGLASIO Evo koliko novca je Zvezda ove godina dala za porez
Foto: Privatna arhiva/FK Crvena zvezda

- Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara - objavio je Terzić.
On je istakao da je Crvena zvezda sve ove obaveze isplatila iz svojih redovnih prihoda, koje je ostvarila kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. 

- Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije korona virusa. Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na  ovaj način izvršavamo svoje obaveze - istakao je generalni direktor Crvene zvezde.

NJEGOV ISPOVEST PODIGLA JE SRBIJU NA NOGE Sa 17 godina dolazio na treninge u BMW-u, uzeo Svetsko prvenstvo, pa nestao - Ko je Filip Janković?

Terzić je podsetio da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija.

- Crvena zvezda 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona - zaključio je Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading