SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda već može da slavi, a potrebno je da učini samo jedno
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Fudbalski klub Crvena zvezda završio je takmičenje u Evropi ranije nego što je to bio običaj prethodnih godina i neće se boriti ovog proleća za što bolji rezultat u nokaut fazi nekog takmičenja.

Međutim, to nije nužno uticalo na rejting crveno-belih. UEFA je objavila NOVU listu za početak 2023. godine na kojoj Zvezda zauzima jako visoko 42. mesto.

Crveno-beli imaju 42 boda, dok su prethodne sezone imali 46 što znači da nisu uspeli da odbrane broj bodova koje su osvojili pre pet godina, ali svakako im to ne predstavlja toliko veliki problem.

SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ukoliko odbrane 10 bodova nad Partizanom i osvoje titulu, to im neće smetati jer će svakako zaobići kvalifikacije i igrati grupnu fazu Lige šampiona. Ipak, sada će pratiti situaciju kada su u pitanju šeširi. Jasno je da više ništa ne zavisi od njih.

Pred žreb za aktuelnu sezonu koeficijent od 42 nije bio dovoljan za treći šešir. Marsej, Dinamo Zagreb i Rendžers imali su više od toga. Ako se određene stvari poklope, svakako da bi Zvezda mogla da napreduje.

Takođe, svaka pozicije je bitna i zbog nagrada jer po pozicijama na žrebu UEFA isplaćuje premije klubovima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading