DŽAK PARA STIŽE NA "MARAKANU" Crvena zvezda ispala iz Evrope ali zaradiće veliku svotu novca
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Nadao se tim sa Marakane pobedi na gostovanju, a da pritom Trabzon kiksne, ali ne samo da se nije desio taj idealni scenario, po kome bi crveno-beli nastavili priču u Ligi Evrope, već se nije dogodila ni utešna nagrada.

Za nju je trebalo osvojiti treće mesto u grupi, što be, recimo, bilo moguće da je Zvezda remizirala, a Trabzon izgubio na svom terenu od Ferencvaroša, ili u nekim još teže ostvarivim varijantama da se oba meča završe nerešeno, a da Zvezda postigne tri ili više golova u odnosu na Trabzon (npr 3:3 i 0:0, 4:4 i 1:1...).  

Postojala je čak mogućnost da o tome ko ide dalje odlučuje i broj žutih kartona, ali to bi bilo važno samo ako srpski klub postigne dva gola više od turskog, u utakmicama završenim nerešenim rezutlatima, ali kako se to nije desilo - Zvezda je završila svoju evro-priču u ovoj sezoni.

(UŽIVO) PARTIZAN - SLOVACKO Crno-beli "uplašeni", gosti napadaju - 0:0

I, time se i podvukla crta na temu njene zarade: 

Klub sa Marakane je od međunarodnih takmičarskih nastupa u sezoni 2022/2023 zaradio 12.600.000 evra. 

Ogromna je to suma, ali su se crveno-beli nadali da će ona biti dodatno uvećana.

Recimo, da je prošla u plej-of Lige Evrope, Zvezda bi zaradila dodatnih 1.180.000 evra, a onda, naravno, bila u šansi da i to poveća, dobrim nastupom na proleće.

Ipak, na kraju će, zbog poraza, te četvrtog mesta u grupi koje znači i kraj evro-nadmetanja, Zvezda ostati na 12,6 miliona evra iz kase UEFA, što uopšte nije zanemarljivo, iako su se na Marakani nadali da imaju tim i stručni štab kadar i za još veće rezultatske i finansijske uspehe. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading