(NE)MOGUĆA MISIJA Zvezda i sa porazom može do proleća u Evropi, čak bi i kartoni mogli da budu presudni - ovo su sve moguće kombinacije
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Crvene zvezde u Monte Karlu imaju priliku da se i pored lošeg evropskog starta, iskupe, te osiguraju proleće u jednom od dva evropska takmičenja.

Situacija u grupi je jako komplikovana, a dovoljno je reći da bi čak i poraz mogao da crveno-bele sa četvrte popne na treću poziciju. To bi značilo i nokaut fazu Lige konferencija.

TRKA SEZONE U MONTE KARLU Zvezda "vozi" Veliku nagradu Monaka za proleće u Evropi

Pobeda, sa druge strane može da donese drugo mesto, ali isto tako i treće. Mnogo toga ne zavisi samo od Zvezde već se pita, pre svega Ferencvaroš.

Krenimo redom...

Poraz Zvezde, pobeda ili remi Trabzona

U ovom slučaju šampion Srbije neće imati nikakve šanse za bilo šta. Bili bi zakucani za četvrto mesto i tako bi okončali svoju evropsku odiseju.

Poraz Zvezde, pobeda Ferencvaroša

Ukoliko dođe do ovakvog scenarija, postoji opcija da Zvezda prođe kao trećeplasirani tim, ali... Crveno-beli bi morali da izgube minimalno, dok Ferencvaroš mora da slavi sa bar dva gola razlike. Tako bi šampion Srbije imao bolju gol razliku i prošao u Ligu konferencija.

Ništa se mnogo ne menja ni u slučaju remija Monaka i Zvezde, a poraza Trabzona. Francuzi bi prošli u nokaut fazu Lige Evrope, crveno-belima bi ostala utešna nagrada.

SASTAV ZVEZDE PROTIV MONAKA Crveno-beli će na Kneževinu udariti sa krila

Pobeda Zvezde, poraz ili remi Trabzona

Ovo bi bio najbolji mogući scenario. Srpski predstavnik bi tako izbio na drugo mesto, dok bi onda Monako mogao da izvisi.

Najluđe situacije - kartoni bi mogli da odlučuju

Postoji nekoliko ne tako nerealnih, a zanimljivih varijanti u kojim bi odlučivao broj žutih i crvenih kartona. Ako Zvezda recimo odigra 2:2, a u Turskoj ne bude golova (0:0), crveno-beli bi imali isti međusobni skor (2:1, 1:2), kao i gol razliku (10:9), pa bi tako morali da igraju na kartu fer-pleja. Za sada, srpski šampion lošije stoji po tom pitanju i ima tri kartona više.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading