ZVEZDINA HOBOTNICA PIŠE ISTORIJU Borjan protiv Vojvodine odigrao jubilarni 250. meč u crveno-belom
Foto: Vladimir Marković

 

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan je na utakmici protiv Vojvodine zabeležio jubilarni 250. nastup u dresu voljenog kluba, čime se po još jednom parametru zlatnim slovima zauvek upisao u bogatu istoriju crveno-belih.

Borjan je u Zvezdu stigao 24. jula 2017. godine, a nedugo zatim, postao je standardna opcija na golu kluba iz Ljutice Bogdana. Iskusni čuvar mreže je više puta pokazao svoje kvalitete, kako na terenu, tako i van njega, i sasvim zasluženo važi za miljenika navijača.

- Svi mi i danas pamtimo legendarne odbrane protiv Kopenhagena, Krasnodara, Liverpula, Salcburga, Napolija, večitog rivala, ali i mnoge druge. Da opravdano nosi nadimak Zvezdina "hobotnica", potvrđuje i podatak da je na čak 122 meča Borjan uspeo da sačuva svoju mrežu. Kada je reč o nacionalnom šampionatu, među stativama se našao na 161 susretu, a na 88 mečeva je mreža njegovog gola mirovala. 

ZVEZDINA HOBOTNICA PIŠE ISTORIJU Borjan protiv Vojvodine odigrao jubilarni 250. meč u crveno-belom

EPA&/ROBERT PERRY

 

 
Momak rođen 1987. godine važi za protagonistu evropskih uspeha i jedan je od predvodnika generacije koja već šestu godinu uzastopno igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Kada je reč o Ligi šampiona i Ligi Evrope, Borjan je uključujući i kvalifikacije nastupio na ukupno 73 meča, a da predstavlja crveno-bele na pravi način govori i podatak da je na 26 evropskih utakmica uspeo da ostane nesavladan. 
 
Od dolaska u naš klub, Milan Borjan je uspeo da osvoji pet nacionalnih šampionata, kao i dva pehara Kupa Srbije i dve duple krune. Kolika je ljubav između Borjana i Crvene zvezde govori i činjenica da iskusni čuvar mreže ima važeći ugovor do 2026. godine, te je gotovo sigurno da će karijeru okončati na Marakani, a verujemo da ćemo do tada predvođeni kapitenom ispisati nove stranice Zvezdine istorije. 

Jubilej golmana našeg kluba dodatno dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da mu nedostaje svega 14 utakmica kako bi prestigao legendarnog igrača Crvene zvezde Miroslava Pavlovića po broju nastupa u crveno-belom dresu, dok ga 16 mečeva deli od titule golmana sa najviše utakmica u istoriji našeg kluba. Na tom putu će biti u prilici da prestigne Ratomira Dujkovića koji je decenijama bio na vrhu liste sa 266 zvaničnih utakmica, dok je ukupno odigrao 442 meča za beogradske crveno-bele - piše na sajtu Zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading