BRATE! Zvezdin stranac za Alo! otkriva: Živeo bih u Srbiji, ovde sam kao kod kuće!
Foto: Youtube/FK Crvena zvezda

 

Gabonac, a naš. I nije samo Srbin na papiru, od pre desetak meseci kad je dobio pasoš, Gelor Kanga je i telom i dušom među svojima.

BRATE! Zvezdin stranac za Alo! otkriva: Živeo bih u Srbiji, ovde sam kao kod kuće!

FK Crvena zvezda

 

U razgovoru za Alo! Zvezdin vezista poručuje da ne bi imao ništa protiv da ostane da živi u Srbiji po završetku karijere.

- Srećan sam zbog toga što imam srpski pasoš jer volim ovu zemlju. Osećam se kao kod kuće, ljudi su sjajni, svi me na ulici prepoznaju, fini su, kulturni. Ne planiram uskoro da završim karijeru, pa ne razmišljam toliko daleko, ali zašto da ne, mogao bih da živim ovde? Trenutno veoma uživam u Srbiji - ističe Kanga, ovosezonski najbolji strelac crveno-belih (uz Bukarija), sa sedam golova.

Niko nije nastradao od mog šuta

Na pitanje da li je neko nastradao od njegovog gromovitog šuta, nenamerno naravno, Zvezdin bombarder kaže:
- Oduvek sam imao jak šut, ne znam zbog čega je to tako, ali drago mi je što jeste. Moguće da je nekog iza gola pogodila lopta posle šuta kad nisam bio precizan, mada, nadam se da nije.

Koliko ti imponuje činjenica da si jedan od najuspešnijih stranaca u istoriji Zvezde?

- Zvezda je veliki klub, najveći u ovom delu Evrope, a biti jedan od najuspešnijih stranaca u klubu koji je bio prvak sveta, dovoljno govori. Drago mi je što je tako, jer mnogo volim Zvezdu i posvećen sam tome da budem što bolji i da što više doprinesem uspesima ekipe, kojih će tek da bude.

BRATE! Zvezdin stranac za Alo! otkriva: Živeo bih u Srbiji, ovde sam kao kod kuće!

EPA/ANDREJ CUKIC

 

Seniorsku karijeru si započeo 2007, kad je izašao prvi broj Alo!. Koliko ti je ta godina značajna u životu i koliko si se promenio privatno i fudbalski do danas?

- Veoma, imao sam svega 17 godina tad, bio sam omladinac i imao sam priliku da igram za seniore Mangasporta, mog prvog kluba. To je za mene bilo dragoceno iskustvo, u fudbalskom smislu sam morao da odrastem, tako da je 2007. vrlo važna godina za mene. Privatno sam isti kao i tad, to mogu da kažu svi koji me znaju ceo život, a fudbalski sam sigurno mnogo bolji nego na početku karijere, što je i normalno.

 

 

Deca najveća radost

Kangi je, veli, privatno najteže pala smrt oca, a za najsrećnije momente u životu ističe:

- Rođenje dece.

U Zvezdi od ove sezone igra Kangva, igrač sličnog prezimena. Da li ima neka anegdota vezana za to? Možda vas je neko pomešao?

- Zasad nas niko nije mešao. On je moj drug i sjajan igrač. Sličan smo tip fudbalera, pred njim je velika budućnost, ogroman potencijal.

BRATE! Zvezdin stranac za Alo! otkriva: Živeo bih u Srbiji, ovde sam kao kod kuće!

EPA/ANDREJ CUKIC

 

Zanima li te u budućnosti trenerski posao, možda?

- Sad uživam u fudbalu, u svakom treningu i utakmici i ne razmišljam o završetku karijere. Kad dođe vreme za to, razmotriću i videti koja me opcija čini najsrećnijim.

Kojim rezultatom bi bio zadovoljan da se oprostiš od Zvezdinog dresa?

- Ne razmišljam o opraštanju od Zvezdinog dresa, želim što više pobeda i titula - reče 32-godišnji as s potpisanim ugovorom na „Marakani“ do 2025.
Gelor Kanga, Zvezdin Gabonac. I Srbin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading