ZVEZDIN TRENER VEOMA CENJEN Ekspedicija iz Švedske stigla u Beograd zbog Milojevića
FK Crvena zvezda

Nije se Miloš Milojević proslavio u Malmeu, ali deluje da poštovanje kolega iz Švedske i dalje ima. Naime, predstavnici novina "Ekspresen" iz Švedske stigli su u srpsku prestonicu na čelu sa novinarkom Terezom Stremberg, kako bi intervjuisali prvog trenera crveno - belih. 

Jedno od neizbežnih pitanja svakako je bilo vezano i za aktuelni posao u srpskom šampionu, gde je Milojević objasnio koliko je veći pritisak, dodajući da se glave "gube" ukoliko se ostane bez titule.

- Nijedan trener ovde ne preživi ako ne osvoji titulu. Tako je bilo kroz istoriju i tako je i danas. U Švedskoj je fokus na tome da se ljudi dobro osećaju. Od igrača do trenera. Ovde nije bitno kako se osećaš. Moraš da isporučiš rezultate, za to si plaćen. Drugačija je kultura. Uobičajeno je da jedna osoba sve odlučuje i da nema diskusije. Ali ja nisam taj tip. Ja sam tip ličnosti koja priča mnogo sa igračima, koja želi da ih sasluša i da zna ako imaju neke probleme. Želim da im pomognem u razvoju. Naravno, želim i da pobeđujem utakmice, ali mi je jako važno da igrači i klub napreduju.

On je kao najveću razliku između švedskog i srpskog fudbala istakao infrastrukturu, koja ozbiljno u Srbiji ozbiljno zaostaje.

- Ono što mi fali u Srbiji je infrastruktura, mediji koji profesionalno izveštavaju o fudbalu... Navijači u Švedskoj su ludački lojalni klubu i daju poseban šarm tamošnjem fudbalu. Mislim da bi liga trebalo još da se razvije, ali verujem da će se to desiti ako nastave ovim tempom jer već ove sezone ima mnogo jakih ekipa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading