ZVEZDIN REKORDER Aleksandar Dragović ušao u istoriju Lige Evrope
FK Crvena zvezda

 

Nema spora da je dolazak Dragovića u Zvezdu jedna ljubavna priča. Najčistija moguća, najemotivnija gde je dečak u njemu želeo da ispuni san i zaigra u klubu čije boje nosi u srcu.

- Novac nije bio prioritet, jer da jeste, otišao bi Dragović negde drugde i nastavio da voli Zvezdu iz daljine. Ovako je želeo da pomogne, a njegova dragocenost ogleda se u svakom najsitnijem potezu tokom meča kojim uliva sigurnost svima, ali ne samo tu, već i van terena, gde svojom odmerenošću pleni i šalje poruku da samo gospoda mogu da nose Zvezdin dres. 

ZVEZDIN REKORDER Aleksandar Dragović ušao u istoriju Lige Evrope

FK Crvena zvezda

 

Sinoć je Dragović ispisao stranice, ne Zvezdine, već čitave fudbalske istorije, jer je u drugom po rangu evropskih takmičenja - Ligi Evrope, postao neprikosnoven. Odigravši 62. utakmicu, prestigao je Drisa Mertensa, fudbalera Galatasaraja i izdvojio se na prvom mestu po broju nastupa od sezone 2009/10 i momenta kada je Kup UEFA postao Liga Evrope. Dragović je dostignuće ostvario nastupivši za pet klubova u okviru devet sezona. Za Austriju iz Beča je odigrao pet, za Bazel 13, za Dinamo Kijev 17, za Bajer Leverkuzen 19 i na posletku za Crvenu zvezdu osam utakmica u grupnoj i eliminacionoj fazi Lige Evrope. Za to vreme postigao je i dva pogotka - piše na sajtu Zvezde.

Neverovatni Dragović je skupio još 15 nastupa i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok su impozantne brojke koje ima i u Ligi šampiona (22 utakmice i gol u grupnoj fazi i eliminacionim rundama i 14 mečeva u kvalifikacijama). 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading