ZVEZDA PREBOLELA MAKABI Crveno-beli slavili na Milojevićevom debiju i napravili sjajnu uvertiru za derbi, Ohi dočekao svojih pet minuta
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Crveno-beli su tako zadržali maksimalan učinak u domaćem prvenstvu i upisali šesti trijumf u isto toliko mečeva.

Bila je ovo prva utakmica srpskog šampiona otkako je Miloš Milojević nasledio Dejana Stankovića.

Zvezda se tako vratila na pobednički kolosek posle eliminacije od Makabi Haife iz kvalifikacija za Ligu šampiona i napravila odličnu uvertiru pred večiti derbi protiv Partizana koji se igra u sredu.

Milojević je promešao karte, pa se tako od prvog minuta na terenu našao Ohi Omoijuanfo koji je dočekao svojih pet minuta i postigao prvi gol na meču u 16. minutu. Velike zasluge za gol pripadaju Stefanu Mitroviću koji mu je sjajno asistirao.

ZVEZDA PREBOLELA MAKABI Crveno-beli slavili na Milojevićevom debiju i napravili sjajnu uvertiru za derbi, Ohi dočekao svojih pet minuta

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Međutim, Ivanjičani se nisu predavali i u 30. minutu su uspeli da izjednače preko Milana Maričića. Otvorio se kontranapad gostiju, Gigić je dugo nosio loptu, otišao na desnu stranu i sjajno centrirao. Marčić je izvrsno skočio, nadvisio Gobeljića i matirao Borjana.

Tako se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom. 

Mučila se Zvezda i u nastavku, ali je u 74. minutu ipak slomila otpor rivala. Mitrović je posle asistencije postigao gol na dodavanje Marka Gobelljića.

Samo četiri minuta kasnije El Fardu Ben je povisio na 3:1, a konačan rezultat postavio je Veljko Nikolić u 90. minutu prelepim golom sa preko 20 metara.

Zvezda u naredonom kolu gostuje Partizanu, dok Javor dočekuje Kolubaru.

Crvena zvezda - Javor 4:1 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić (Beograd)

Sudija: M. Milanović

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarov - Sanogo, Kanga - Ben, Kangva, Mitrović - Ohi.

Javor: Vulić - Nikolić, Tolčić, Obradović, Đukić - Dukure, Maričić - Janjić, L.Luković, Kembel - Gigić.

Kraj! Pobeda Crvene zvezde protiv Javora 4:1!

90. minut - Gooool! Najlepši pogodak na utakmici dao je Veljko Nikolić.

88. minut - Sam finiš utakmice, bez previše uzbuđenja.

82. minut - Deluje kao da su se igrači Javora predali i da će Zvezda rutinski privesti meč kraju.

78. minut - Goool! Zvezda povećava prednost, strelac je Ben uz malo sreće, pošto je lopta zakačila Maričića i promenila pravac.

74. minut - Goool! Zvezda vodi, strelac je Mitrović! Probijen je Javorov bedem, Stefan Mitrović pogađa posle dodavanja Gobeljića.

71. minut - Ređaju se šanse za Zvezdu.

65. minut - Dobra prilika za mladog napadača domaćih Mitrovića, ali glavom šutira pored stative.

62. minut - Napada Zvezda, ali Javor odoleva.

55. minut - Odmah šansa za Kataija.  Tek što je ušao u igru, a umalo da postigne gol. Izbio je u situaciju za šut Zvezdin "Magiko", ali je Vulić odbranio.

54. minut - Izmenu pravi Milojević, Katai ulazi umesto Ohija.

51. minut - Udarac Kangve, brani Vulić.

46. minut - Au, kakva šansa za Javor. Prečku je pogodio Marčić! Lopta je preletela Gobeljića, mnogo sreće za Borjana.

45. minut - Poluvreme! Nerešeno je - 1:1.

ZVEZDA PREBOLELA MAKABI Crveno-beli slavili na Milojevićevom debiju i napravili sjajnu uvertiru za derbi, Ohi dočekao svojih pet minuta

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

43. minut - Nezgodan sudar glavama imali su Nikolić i Azarov. Sudija je prekinuo meč i obojici se trenutno ukazuje pomoć.

41. minut - Još jednom se Ohi našao u šansi.

40. minut - Umalo Javor da povede. Javor u ovim trenucima ima loptu, a onda i priliku, ali – brani Borjan i spasava crveno-bele.

37. minut - Velika šansa za Zvezdu. Uz mnogo sreće prošao je pas za Gobeljića, on je odlično centrirao, a onda je Kangva napucao Mitrovića i lopta je pogodila stativu.

30. minut - Gooool! Javor dolazi do izjednačenja. Milan Maričić poravnava rezultat. Otvorio se kontranapad gostiju, Gigić je dugo nosio loptu, otišao na desnu stranu i sjajno centrirao. Marčić je izvrsno skočio, nadvisio Gobeljića i matirao Borjana.

25. minut - Fudbaleri Zvezde traže penal. 
Mitrović je signalizirao igranje rukom, ali sudija to nije video. Nema ni reakcije VAR sobe.

20. minut - Kanga iz slobodnog udarca sa oko 20 metara pogađa živi zid, a onda Ben šalje loptu daleko preko gola.

16. minut - Gooool! Crvena zvezda vodi golom Ohija posle asistencija Mitrovića. Bio je to prvi gol Ohija od početka sezone, ali velike zasluge za pogodak pripadaju Mitroviću.

 

 

11. minut - Nova velika prilika za Ohija. Bila je to odlična akcija Zvezde iz auta, ali je Norvežanin sa nekih 7,8 metara šutirao preko gola.

7. minut - Problemi za golmana Javora Vulića. Katastrofalno je iskontrolisao loptu, Ohi ju je imao na glavi, ali ga je iznenadila pa je loše reagovao.

ZVEZDA PREBOLELA MAKABI Crveno-beli slavili na Milojevićevom debiju i napravili sjajnu uvertiru za derbi, Ohi dočekao svojih pet minuta

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

2. minut - Ivanjičani odmah zapretili iz prvog napada. Gigić se našao u izglednoj prilici, ali je bio neprecizan.

1. minut - Utakmica je počela! 

20.20 - Poruka "delija" Dejanu Stankoviću:

ZVEZDA PREBOLELA MAKABI Crveno-beli slavili na Milojevićevom debiju i napravili sjajnu uvertiru za derbi, Ohi dočekao svojih pet minuta

Foto: Alo.rs

 

 

19.47 - Ekipa iz Ivanjice prošle godine nije igrala protiv Zvezde jer je bila u nižem rangu, ali je u poslednjem duelu na "Marakani" u oktobru 2020. remizirala sa 0:0.

19.35 - Milojević je već napravio nekoliko promena, pa će tako posle dugo vremena Ohi biti od prvog minuta na terenu. 

Van protokola su ostali Mirko Ivanić, Aleksandar Pešić i Milan Rodić, dok su se na klupi za rezervne igrače našli Aleksandar Katai i Nemanja Milunović, kao i Slavoljub Srnić.

Na klupi Crvene zvezde nalaze se sledeći igrači: Popović, Katai, Motika, Mustafa, Milunović, Nikolić, Stanković, Leković, Srnić.

 

 

19.30 - Crveno-beli meč dočekuje posle eliminacije od Makabi Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

19.24 - Zvezda je lider na tabeli i zabeležila je svih pet pobeda u domaćem prvenstvu. Sa druge strane, Javor je sedmi sa 11 bodova.

19.20 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen osmom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije u kom se sastaju Crvena zvezda i Javor. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ludilo mozga

28.08.2022 06:43

I sad svi treba da budu odusevljeni Zvezdinom igrom u domacem prvenstvu kao da ne znamo da moraju da budu prvi.A kad izadju u Evropu katastrofa ,pojma nemaju.Muka mi je od ove Zvezde.