NEKA NAS ZVEZDA SVE OBRADUJE U GLAZGOVU! Nekadašnji trener crveno-belih za Alo! o "onom" meču protiv Rendžersa, ziceru Burzanovića i poruci za Dekija i fudbalere!
VladimirMarković/Alo!/EPA

 

Po prvi put u ovom veku Crvena zvezda igra osminu finala nekog evropskog takmičenja. Ne treba trošiti reči na to koliko je ovo uspeh za crveno-bele, ali i srpski sport u globalu.

Nakon što su odmarali u šesnaestini finala i mirno pratili razvoj situacije širom Evrope, momci Dejana Stankovića dobili su za rivala ekipu Rendžersa. Tako su odlučile kuglice na žrebu u Nionu.

Stari Zvezdin znanac i ekipa koja je jednom bila talična, a onda rastužila gotovo krcatu "Marakanu". Čuvena generacija 1990/91 eliminisala je Škote na putu do trofeja Kupa šampiona, dok je crveno-bela četa u sezoni 2007/08 umalo došla do grupne faze Lige šampiona, ali je na tom putu zaustavio Naćo Novo koji je jedinim golom u dvomeču i tu u 90. minutu rešio pitanje prolaza.

NEKA NAS ZVEZDA SVE OBRADUJE U GLAZGOVU! Nekadašnji trener crveno-belih za Alo! o

EPA

 

Trener baš te ekipe crveno-belih bio je Milorad Kosanović, čuveni srpski stručnjak koji je došao neposredno pred duel sa timom iz Glazgova kako bi "ugasio požar" na "Marakani". Međutim, ni njegovo iskustvo nije pomoglo. On se u razgovoru za "Alo!" prisetio avgusta 2007. godine, "Ajbroksa" i čuvenog promašaja Igora Burzanovića.

- Pamtim taj dvomeč vrlo dobro. Mislim da nismo imali sreće ni u Glazgovu, ni u Beogradu. Mislim da je to bila i posledica stanja u klubu. Ja sam došao naknadno i zatekao sam šta sam zatekao. Dovodili su se i odvodili igrači na razne načine. Jednostavno, platili smo ceh toga - priseća se Kosanović i nastavlja:

- Sećam se gola na "Ajbroksu" u 90. minutu nakon velike greške Gžegoža Bronovickog. Jedna glupa lopta koju nije zatvorio i bili smo kažnjeni. U Beogradu ponovo slična situacija. Bili smo bolji, ali jednostavno nije htelo. Opet smo imali mnogo problema, ko može da igra, ko ne može... Burzanović je promašio zicer na početku utakmice, ali ne samo on. U globalu pamtim kao vrlo, vrlo nesrećan dvomeč i eliminaciju iz Lige šampiona.

NEKA NAS ZVEZDA SVE OBRADUJE U GLAZGOVU! Nekadašnji trener crveno-belih za Alo! o

VladimirMarković/Alo!

 

Kosanović dobro zna kakva je atmosfera na čuvenom "Ajbroksu", to mu je ostalo urezano u sećanju.

- Jako dobro se sećam "Ajbroksa". Teren je odličan, stadion je odličan, a atmosfera perfektna. Ovo je idealna prilika da Zvezda pokaže ko je i šta je. Nadam se da će crveno-beli, s obzirom na kvalitet koji poseduje, pokazati da je dorasla izazovu. Odličan ambijent, jak protivnik, biće to veliki izazov.

Što se rezultata tiče, Kosanović nije želeo da prognozira tačan ishod meča u Glazgovu, ali ima savet za izabranike Dejana Stankovića.

- Ne bih da prognoziram tačan rezultat, ali mogu da kažem jednu stvar. Ako Zvezda odigra kao u prvih 45 minuta protiv Partizana ima šansu da u Beograd donese jako dobru zalihu. Tim Rendžersa sigurno nije mnogo bolji od Zvezdinog. Jako bih voleo da pobede, nama je potrebno to, srpskom fudbalu. Bilo bi lepo da trijumfom u Glazgovu daju vetar u leđa svima.

Šampionska trka nikad neizvesnija, ali blaga prednost na strani Zvezde

Čovek koji je u dva navrata trenirao crveno-bele dobro je upoznat sa dešavanjima u srpskom fudbalu. Ispratio je i nedavni okršaj Zvezde i Partizana u 166. "večitom" derbiju. Pobedom, ekipa Dejana Stankovića prišla je na dva boda zaostaka, a Kosanović smatra da je upravo zbog tog trijumfa, prednost u šampionskoj trci na strani tima iz Ljutice Bogdana.

- Biće jako neizvesna šampionska trka do samog kraja. Partizan se ozbiljno poljuljao nakon derbija, videlo se to i protiv Mladosti iz Lučana. Imaju i nešto teži raspored do kraja. Bilo bi najpoštenije da taj poslednji derbi u plej-ofu odluči šampiona, ali mislim da je u uvom trenutku Zvezda ta koja je bliža odbrani trona.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading