MAGIJA JEDNE JESENJE NOĆI NA "MARAKANI" Crveno slovo u kalendaru svakog "zvezdaša", najveća pobeda u 21. veku i prst sudbine! (VIDEO)
EPA

Pamti "Marakana" mnoge utakmice, mnoge velikane evropskog i svetskog fudbala koji su padali pred njenim veličanstvom. Ipak, ako pitate "zvezdaše" sigurno da najmagičnija noć, možda i u istoriji najvećeg srpskog stadiona, bila upravo ona 6. novembra 2018. godine.

Rušila je Zvezda u Beogradu i Real iz Madrida, slavni Arsenal, Bajern iz Minhena, Romu... međutim neku posebnu draž nosi pobeda nad ekipom Liverpula u prvom pojavljivanju crveno-belih u Ligi šampiona (od kako takmičenje nosi ovo ime).

Htela je sudbina da ekipa Vladana Milojevića te godine odigra meč protiv "Redsa". Nestvaran put do elite i slavlje u Salcburgu, a onda na žrebu sve sami velikani. Liverpul, PSŽ i Napoli bili su rivali crveno-belih u grupnoj fazi. Naravno, malo ko od "zvezdaša" je mario tada za to, bilo im je srce puno da opet gledaju svoje miljenike u najjačem evropskom takmičenju.

Remi u Beogradu protiv Napoli, te porazi od Pari Sen Žermena i Liverpula u gostima, a onda i ta magična noć. Na današnji dan, 6. novembra 2018. godine desilo se čudo. Pravo čudo.

Milan Pavkov je postao heroj o kome će "zvezdaši" prepričavati unucima, deci i budućim pokolenjima. Pričaće sa suzama u očima o čoveku koji je srušio slavni Liverpul i doneo Zvezdi prvu pobedu u Ligi šampiona. Isti taj Liverpul koji je te sezone podigao trofej istog tog takmičenja izgledao je nemoćno na "Marakani". Nije imao odgovor na crveno-bele taktove i igru koju su nametnuli izabranici Zvezdinog trenera.

Zauvek će se pričati o 22. i 29. minutu utakmice na "Marakani", zauvek će se pričati o noći u kojoj je sudbina umešala svoje prste i vukla poteze u Ljutice Bogdana.

Sigurno da će biti još pobeda, sličnih ili većih, ali ova će uvek imati posebno mesto u srcima svakog "zvezdaša".

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading