REFORMISANA LIGA EVROPE Zna se ko sve čeka Zvezdu u grupnoj fazi ako eliminiše Kluž
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda nije uspela da se domogne Lige šampiona, pa će se sad protiv Kluža u dvomeču boriti za plasman u Ligu Evrope. Takmičenje je reformisano, umesto 48 klubova, grupnu fazu će igrati 32, a konkurencija neće biti nimalo naivna.

Tu su Napoli, Lion, Lester, Bajer Leverkuzen, Marselj, Sosijedad, moskovski velikani Spartak i Lokomotiva, Braga, Genk...

Ukoliko Crvena zvezda opravda ulogu favorita i eliminiše Kluž, biće najverovatnije u prvom šeširu u žrebu za Ligu Ervope, što bi joj automatski otvorilo vrata plasmanu u nokaut fazu, u kojoj je igrala i lane. Zvezda bi bila u drugom ukoliko se dese brojna iznenađenja u plej-ofu Lige šampiona... Dalje od drugog šešira sigurno ne može...

U slučaju neuspeha, Crvena zvezda će se preseliti u grupnu fazu Lige konferencija, a tamo bi u svakoj varijanti bila nosilac grupe, jer je konkurencija značajno slabija. 

UČESNICI LIGE EVROPE: Lion, Napoli, Bajer L, Lacio, Braga, Ajntraht, Lester, Lokomotiva Moskva, Genk, Marselj, Vest Hem, Sosijedad, Betis, Spartak Moskva, Sparta Prag, Mitjiland. 

POTENCIJALNI UČESNICI: (Poraženi iz dvomeča): PSV/Benfika, Monako/Šahtjor, Malme/Ludogorec, Šerif/Dinamo Zagreb, Ferencvaroš/Jang Bojs, Brondbi/Salcburg.

POTENCIJALNI UČESNICI: (Pobednici dvomeča): CRVENA ZVEZDA/Kluž, Legija/Slavija, Slovan/Olimpijakos, Jablonec/Seltik/AZ, Randers/Sejnt Džonston/Galatasaraj, Anortozis/Rapid/Zorja, Omonija/Antverpen, Nefči/Helsinki/Fenerbahče, Mura/Žalgiris/Šturm, Kairat/Alaškert/Rendžers.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading