ČAĐENOVIĆ ZA ALO! IZ KAZAHSTANA Zvezda je favorit, ali ne sme "grlom u jagode" protiv Kairata
Foto: privatna arhiva

Kako se bliži revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Kairata, strasti se usijavaju, počinje igra nerava, a navijači crveno-belih su uzbuđeni. A kako i ne bi kada je tako veliki ulog-prolaz u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona i samim tim obezbeđivanje igranja grupne faze najmanje Lige Konferencije na jesen.

Viđenje prvog duela Kairta i Zvezde za Alo! prenosi Jovan Čađenović, nekadašnji kadetski i omladinski reprezentativac Crne Gore, koji trenutno igra za Kajsar, kazahstanskog prvoligaša.

Čađenović priznaje da ga je kazahstanski šampion iznenadio, jer je, ipak, kvalitet na strani Crvene zvezde. Ali, ispostavilo se da Kairat ima više utakmica u nogama, da su ušli ranije u takmičarski ritam, što je i donelo prevagu, i na kraju pobedu.

- Kairat je odigrao veoma kvalitetno i organizovano. Ne sme se zaboraviti da se u njihovim redovima nalazi par jako kvalitetnih pojedinaca koji mogu jednim potezom da reše utakmicu - sumira utiske Čađenović.

Iskusni defanzivac rodom sa Cetinja se raduje revanš susretu, a pri tome ima i par saveta za izabranike Dejana Stankovića.

- Zvezda bi u sredu trebalo da izađe maksimalno skocentrisano, da igra ofanzivno, jer je to njihov najjači kvalitet. Ali, sa druge strane ne sme ići grlom u jagode, jer ih svaka greška može skupo koštati - nastavlja Crnogorac.

Neće biti ni nekog prevelikog nadmudrivanja, ipak je kasno za tako nešto. Stankoviću će biti na umu samo pobeda.

- Prvotimci beogradskog šampiona će pokušati da reše pitanje pitanje pobednika bez produžetaka, i pri tome će morati da pobede sa dva gola razlike. Sa druge strane ni trener Kairata, Kiril Keker, nema šta da krije. Probaće da se odbrane na Marakani, što bi predstavljao ogroman uspeh kako za sam klub tako i za kazahstanski fudbal. Radi se o velikom i ozbiljnom klubu koji je aktuelni šampion Kazahstana, i da imaju čime da se suprotstave Zvezdi što su pokazali u prvom meču.

Za kraj Čađenović poručuje da nema dilemu ko prolazi dalje, jer su na Marakani padali i mnogo jači i bogatiji klubovi od Kairata.

- Očekujem da će fudbaleri Zvezde pokazati sportsku drskost, i da će uz kvalitet koji je neosporno na njihovoj strani, proći prepreku zvanu Kairat. Ne sumnjam da će motiva faliti i da će rešiti ovaj meč u svoju korist - zaključuje Čađenović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading