GDE JE I ŠTA RADI? Dao je jedini gol za Zvezdu protiv Kairata pre šest godina, bio je veliki talenat i postao reprezentativac, a sad već dugo igra drugoligaški fudbal (FOTO)
Foto: ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda je pre šest godina igrala protiv današnjeg rivala Kairata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zvezda je izgubila oba meča od predstavnika Kazahstana, a u 180 minuta igre postigla je samo jedan gol, i to sa bele tačke, u finišu revanša, kad je već sve bilo rešeno.

Strelac je bio od navijača Zvezde sigurno zaboravljeni Vukan Savićević. Zanimljivo je da je penal dosuđen posle prekršaja nad Aleksandrom Kataijem, jedinim članom sadašnje ekipe koji je pre šest godina igrao protiv Kairata. 

Savićević je doveden u Zvezdu kao veliki talenat, još kao omladinac, a debitovao je sa samo 18 godina, 2012. Nije se međutim izborio za status u Zvezdi, pa je samo nekoliko nedelja pošto je postigao gol u Kazahstanu prodat Slovanu iz Bratislave. 

GDE JE I ŠTA RADI? Dao je jedini gol za Zvezdu protiv Kairata pre šest godina, bio je veliki talenat i postao reprezentativac, a sad već dugo igra drugoligaški fudbal (FOTO)

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Za razliku od Zvezde, u Slovanu je imao veoma zapaženu ulogu, koja ga je lansirala i u crnogorsku reprezentaciju, za koju je debitovao 2017. godine. Kruna odličnih partija u Slovanu stiže početkom 2019. godine, kad se seli u Legiju. U Varšavu je stigao kao veliko pojačanje, i 18 meseci je u klubu bio standardan i pružao solidne partije, ali je onda kao grom iz vedra neba odjeknula vest da se seli u Tursku, i to u drugoligaški klub Samsun. Prošle sezone je bio standardan u drugoligaškom karavanu, odigrao je čak 29 utakmica i postigao tri gola, ali klub nije uspeo da se preko plej-ofa domogne povratka u elitu. Za sad nema informacija da li će bivši reprezentativac Crne Gore ostati u Samsunu i sledeće sezone, ili će možda promeniti sredinu. 

Kairat - Crvena zvezda 2:1

Stadion: Centralni stadion u Almatiju
Sudija: Šimšek (Turska)
Strelci: Islamkhan u 29. i Kuat u 47. za Kairat, Savićević u 85. (p) za Crvenu zvezdu.
Kartoni: Stojanović, Mbođ u Crvenoj zvezdi, Marković, Gohou u Kairatu.

Kairat: Plotnikov, Lunin, Soares, Marković, Kuantajev, Gurman, Kuat, Islamkhan, Isael, Rieira, Gohou.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Mbođ, Rendulić, Anđelković, Stojanović, Savićević, Katai, Vered, Parker i Jović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading