Dana Vajt i Donald Tramp
Tanjug Jeff Chiu
Dana Vajt i Donald Tramp

Tanjug Jeff Chiu

Dana Vajt i Donald Tramp, Foto: Tanjug Jeff Chiu

Vajt je takođe potvrdio da  će neki MMA mitinzi biti pomereni u dvoranu APEX u Las Vegasu, kapaciteta do hiljadu i po ljudi.

Događaj u Braziliji, zakazan za subotu, biće održan bez publike zbog lokalnih mera zaštite od virusa.

"UFC će uvek voditi računa o zdravlju i bezbednosti i to ćemo uraditi i sada. Pričao sam sa predsednikom i potpredsednikom SAD o tome. Oni o ovome promišljaju vrlo ozbiljno i kažu da budemo oprezni i pažljivi, ali da živimo život bez panike. Svi paniče, ali umesto da to radimo, mi ćemo izaći i raditi sa doktorima i zdravstvenim stručnjacima i vladama kako bismo dobili najbolji način da sport učinimo bezbednim i nastavimo sa događajima", naveo je Vajt.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

this Saturday night LIVE on @espn and @espn+ at 3pm ET

A post shared by Dana White (@danawhite) on Mar 12, 2020 at 7:03pm PDT

Tramp je svojevremeno i pomogao organizaciji UFC da se održi u njenim početnim fazama i događajima, a od tada je Vajt bio uvek uz američkog predsednika i uzvraćao mu podršku.

Zbog toga će UFC biti presedan u odnosu na MLS, NBA, Seriju A, Bundesligu, Premijer liga je pod znakom pitanja, kao i brojni drugi veliki sportski događaji, sve zbog korona virusa koji očito na borbe neće uticati.

Zanimljivo da se u Srbiji prvi put u istoriji borilačkih veština održava MMA događaj bez publike. "SBC Revenge 27" će se održati u Sportskoj hali CFK u Vrbasu 14. marta 2020. sa početkom od 19:30 časova. Među učesnicima će bitiod "srpsku čelik" Bojan Veličković, zatim Brazilci Maldonado – "Baby" Albini. Obezbeđen je i TV prenos (TV B92) kao i live stream putem fb stranice SBC.