pio fond
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Kako se navodi u novom saopenju, u majskom izdanju “Glasa osiguranika“ možete se informisati o ovogodišnjem projektu Fonda PIO Međugeneracijska saradnja, u okviru kojeg je otvoren Park na Banjici pod sloganom “Zajedno do zdravih navika”.

- Takođe, u novom “Glasu osiguranika” možete pročitati i sve o dinamici podele paketa solidarne pomoći, o sportskoj manifestaciji penzionera grada Beograda čijem otvaranju su prisustvovali i predstavnici Fonda, kao i svim ostalim aktuelnostima iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja - navodi se u novom saopštenju Fond PIO.

Visina penzije

Podsetimo, Fond PIO objavio je nedavno uputstvo kako da izračunate kolika vam je penzija na osnovu staža.

Elektronski servis „MOJ STAŽ I PENZIJA“ namenjen je svim građanima koji su obavezno osigurani kroz Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a još uvek ne primaju penziju.

Kroz kalkulator, koji projekcira visinu penzije, moguće je videti istoriju penzijskog staža, kao i trenutni ukupni staž na osnovu podataka iz matične evidencije osiguranika, te trenutni iznos penzije. Aplikacija ne pruža mogućnost obračuna porodične penzije.

Detalje možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading