Vlasto Čepo
printscreen you tube
Vlasto Čepo

printscreen you tube

Vlasto Čepo, Foto: printscreen you tube

Vlasto je poslednji meč odradio u Zagrebu na FNC Armagedon priredbi gde je prvoj rundi bez problema pobedio Leona Krajčića.

Najzanimljivije je da je pesma uz koju je koračao do oktagona evergrin Bjelog dugmeta, "Đurđevdan" koji se orio u prestonici Hrvatske.

Takođe, on često do oktagona korača ogrnut za zastavama Srbije i Slovačke.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vlastislav “ElChapo” Čepo (@vlastocepo)

Čepo trenutno živi upravo u  Zagrebu gde trenira u ATT timu. Profesionalni skor mu je pet pobeda i jedan poraz.

On kaže da na svom telu ima oko 50 tetovaža, a među njima je lik legendarnog hrvatskog MMA borca Mirka Filipovića, ali i nacionalni grbovi Srbije i Slovačke. Na stomaku ima datum  24. 3. 1999, što je početak NATO bombardovanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vlastislav “ElChapo” Čepo (@vlastocepo)

Vlasto je rođen u Srbiji, ali kada je imao 12. godina, sa roditeljima se preselio u Slovačku gde je načinio svoje prve sportske korake.

On je do 17. godine trenirao fudbal, zatim je prešao na boks, a onda se odlučio za MMA. Zanimljiva je anegodata kako se njegova fudbalska karijera okončala.

- Nije to bilo za mene, smetalo mi kad samo pet ili šest igrača daje sve od sebe. Onda primiš četiri-pet komada, ljudi pročitaju u novinama samo rezultat i komentarišu da je golman 'rupa', a ja sam možda na toj utakmici skinuo par zicera. Zato se sad bavim individualnim sportom. Poslednju utakmicu odigrao sam sa 17, protivničkog igrača u šesnaestercu je srušio moj štoper, a sudija je meni pokazao crveni karton. Čak je i moj saigrač sudiji rekao da je on napravio prekršaj, a ne ja. Potpuno sam poludeo, zaleteo se prema njemu, pogodio sam ga levim krošeom. Potom je uleteo i pomoćni sudija, pravio se mangup, pa sam i njega pogodio. Dobio sam trogodišnju suspenziju, novčanu kaznu platio je klub, a oduzeti su nam i bodovi - rekao je Čepo za 24.sata.hr.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vlastislav “ElChapo” Čepo (@vlastocepo)

Uspon u MMA sportu ne ide preko noći, tako da je Vlasto morao da radi kao obezbeđenje jedno vreme.

- Vikendima sam redario u noćnim klubovima, preko nedelje smo čuvali kazina, barove... Bilo je svega, često su me napadali jer nisam velik pa su mislili da sam slab i da ne znam da se bijem. Imao sam mnogo povreda. Evo, pukla mi je ruka, fali mi komad kosti. Na sparingu uvek moram posebno da bandažiram tu ruku, ali nemam vremena da se operišem, izgubio bih godinu dana karijere. Po ruci su me isekli nožem. Jedan mi je čak skoro odgrizao prst. Jednom su mi flašu razbili o glavu. Imali smo mi i pištolj, ali stvarno nisam želeo nikakve probleme. Nikad protiv mene nije podignuta krivična prijava, a to je u ovom poslu retkost. Popiju, nadrogiraju se i onda prave probleme, najgora kombinacija - priča Vlasto.

On trenutno ima 26. godina, takmiče se u kategorije do 77. godine, a sudeći po dosadašnjim rezultatima čeka ga ozbiljna karijera.

Pročitajte još: