VELIKI USPEH Džudisti Crvene zvezde vicešampioni
Privatna arhiva

Aktuelni vicešampioni Lige šampiona iz Pariza 2021. posle prave neizvesne sportske drame u Palati sportova u Goriju, sa domaćim Fajterom iz Tbilisija, nosiće ovo zvanje i narednih godinu dana. Zvezdini asovi u sastavu Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Marko Sarić, Nemanja Majdov, Rustam Orujev, Said Molaei, Bojan Došen i Temur Rakhimov sa trenerima Nikolom Nikolićem, Ljubišom Majdovim i Davidom Radulovićem, još jednom su demonstrirali kvalitet na međunarodnoj sportskoj sceni i ostali u samom vrhu elitnog klupskog takmičenja.

Put do velikog finala crveno beli su su počeli pobedom nad odličnom domaćom ekipom Areom 4:1. Ni trostruki prvaci Francuske, tim Sant Ženevjeva nije imao šanse sa raspoloženom ekipom iz Ljutice Bogdana. U velikom finalu, još jedna vrhunska ekipa i dobro poznat rival iz ranijih izdanja Lige šampiona, tim Fajtera iz Tbilisija. Nemanja Majdov pobedom je na najbolji način otvorio finalni blok sa odličnim domaćinima. Na žalost Strahinja Bunčić ( do 66 kg) i Bojan Došen ( preko 100 kg) nisu uspeli da nađu rešenja za svoje protivnike, da bi Rustam Orujov ( do 81 kg ) briljantno završio svoj duel što je Zvezdine asove dovelo na korak do šampionskog pehara, pri nerešenom rezultatu 2:2. Ipak u odlučujućem meču u kategoriji do 81 kilogram, Said Molaei, nnije uspeo da donese tako željeno odličje Crvenoj zvezdi.

-Čestitam da čestitam našim džudistima, bilo je neizvesno do kraja. Želim da istaknem da je ovo izuzetan uspeh dve godine u nizu vicešapioni najjačeg klupskog takmičenja. Protekle godine u finalu Lige šampiona u Parizu bilo je 4:1, ovde u Gruziji je 3:2 I svaki put smo sve bolji i bolji. Ostaje nam naredna godina da se u Beogradu okitimo peharom prvaka Lige šampiona kada ćemo biti i domaćini - rekao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Nemanja Majdov sa tri pobede još jednom maestralno je doprineo vrhunskom rezultatu DŽK Crvena zvezda.

-Atmosfera finala Lige šampiona bila je neverovatna, nikad nisam imao priliku da se borim a da bukvalno ništa ne čujem sem navijanja sa tribina. Jedino bih to mogao da poredim donekle sa finalom Svetskog prvenstva u Budimpešti 2017. Volim da se borim u ovakvoj atmosferi makar bili I protiv nas kao što je to bilo ovde u Gruziji rekao je odlični Nemanja Majdov.

Beograd domaćin Lige šampiona 2023

Uz odlične rezultate džudista Crvene zvezde, Džudo savez Srbije dobio je još važno priznanje, organizaciju elitnog klupskog takmičenja, Lige šampiona. Zastavu domaćina predsedniku Džudo saveza Srbije, Ivanu Todorovu, predao je Laslo Tot predsednik Evropske džudo unije.

Todorov prvi čestitao

Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije zajedno sa predsednikom EDŽU, Laslom Totom, uručio je medalje Zvezdinim džudistima.

-Čestitao bih momcima na još jednom vrhunskom rezultatu u nizu. Posle Pariza 2021. kada su ostvarili vrhunski rezultat i osvojili srebro, i ove godine u Gruziji. Sve čestitke idu i devojkama koje su pokazale da njihovo vreme tek dolazi. Ekipni rezultat Crvene zvezde, kao i rezultati koje naši džudisti ostvaruju u individualnoj konkurenciji jasno pokazuju da se odlično radi u klubovima Džudo saveza Srbije -istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Zvezdine dame sedme

Ženski deo DŽK Crvena zvezda premijeru na Ligi šampiona okončao je plasmanom na peto mesto. Lavovski su se borile crveno bele dame, predvođene Milicom Žabić, Nadežda Petrović, Marica Perišić, Tea Tintor, Andreja Leški, Đurđina Radmilović, Teodora Ćopić i Anka Pogačnik trenerima Vladimirom Jovičićem, Andrijom Đurišićem i Nemanjom Nikolićem. U prvom kolu ženski deo Zvezdine

ekipe smage je odmerio sa PSG (Francuska) 4:1. U prvom meču repasaža bile su ubedljive sa takođe odličnim Francuskinjama Sent Ženevjev 4:1. U drugom meču repasaža sa ekipom Galatasaraja ( Turska), sportska sreća nije bila naklonjena timu iz Ljutice Bogdana koju su tesno izgubile 3:2.

-Odlično smo radile i još jednom smo potvrdile da smo kompaktan tim. U prvom meču smo zaista dobile vrhunski tim i možda se nismo baš najbolje snašle. Ipak važno je da je svaka od nas i ovog puta dala maksimum kao i uvek. Ostaje žal da smo mogle i do medalje. Ipak treba imati u vidu da nam je ovo debi u Ligi šampiona i da naše vreme tek dolazi istakla je Milica Žabić, kapiten ženske ekipe DŽK Crvena zvezda.

Vladimir Jovičić, šef Stručnog štaba DŽK Crvena zvezda predvodio je devojke u Ligi šampiona.

-Devojke su se odlično pokazale i nemamo ništa da im zamerimo, naprotiv. Svaka je pružila maksimum. Treba imati na umu da vreme radi u korist naših devojaka i da ćemo vrlo brzo moći da se radujemo i njihovim ekipnim uspesima na međunarodnoj sportskoj sceni.

U spomen na Šotu Čočišvilija

Ovogodišnje izdanje Lige šampiona održano je u spomen na velikog šampiona Šotu Čočišvilija, prvog džudistu iz Gruzije, odnosno tadašnjeg SSSR-a koji se sa samo 22 godine u Minhenu 1972. godine okitio zlatnim odličjem čime je zaslužio i specijalno zvanje- heroj nacije.

Osvajači medalja žene 1. Orlean (Francuska), 2. Red Star Šampinji (Francuska), 3. Benfika (Portugal) 3.PSG ( Francuska)

Muškarci 1. Fajter Tbilisi (Gruzija), 2.Crvena zvezda (Srbija) 3. Stabija (Španija) 3. Golden Gori (Gruzija)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading