beskućnik
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Muškarac star 33 godine koga je život naterao da živi na ulici kao beskućnik postao je pravi heroj Amsterdama svojim plemenitim činom. Iako za život zarađuje sakupljanjem sekundarnih sirovina, kada je našao novčanik sa parama na ulici, rešio je da ih vrati vlasniku. Otežavajuća okolnost za njega bila je ta što unutra nije bilo ličnih dokumenata.

Hadjer al Ali, 33-godišnjak koji nema stalni dom već 18 meseci, pronašao je novčanik tokom potrage za plastičnim bocama koje prodaje. Tom prilikom u novčaniku je bio novac, ali ne i dokumenta. Iako u lošoj situaciji, mladić je rešio da novac vrati vlasniku.

Koliko je novca bilo u novčaniku?

"U novčaniku je bilo oko dve hiljade evra, ali nažalost nije bilo ličnih dokumenata niti načina kontaktiranja njegovog vlasnika”, saopštila je policija.

Ako se niko ne javi za novčanik u godinu dana, novac će pripasti njemu.

"Nije važno što nađem, uvek to vratim”, rekao je Al Ali u video-snimku koju su podelili lokalni mediji.

Šta je dobio Hadijer kao nagradu?

Pošto smatraju da se poštenje isplati, Al Ali je dobio priznanje u obliku kipa srebrnog palca, kao i poklon-bon u vrednosti od 50 evra, objavile su vlasti.

"Možda vlasnik ima kompaniju u kojoj mi može osigurati posao ili smeštaj u kojem bih mogao živeti. Nikad ne znaš”, dodao je on na kraju.

(Fenix magazin)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading