"PRIČAJ SI SRPSKI, BATE, DA TE CEO SVET RAZUME" Beograđanin u restoranu u Ljubljani naručio jelo na engleskom, kad ga je konobar pitao odakle je NISU VEROVALI KAKO JE SVET MALI
Foto: Shutterstock

"Pričaj srpski da te ceo svet razume", kaže ona naša stara, a sudeći po broju anegdota naših ljudi iz inostranstva u njoj ima i malo istine. Jedna od takvih priča odigrala se u Sloveniji, gde je Beograđanin sreo Leskovčanina, iako su prvo pričali na engleskom jeziku.

Simović Tadija, mladić iz Srbije nedavno je boravio u Ljubljani gde je tokom večere spletom okolnosti upoznao "zemu" iz Leskovca. Njihov razgovor koji je tekao na engleskom jeziku, u pravcu srpskog krenuo je nakon jednog telefonskog poziva, kada se ispostavilo da je sa jedne strane sagovornik Beograđanin, a sa druge Leskovčanin.

"Pričaj si srpski, bate"

Ono što je najviše nasmejalo korisnike Instagrama u ovoj priči jeste reakcija konobara iz Leskovca koji je u Ljubljanu krenuo "trbuhom za kruhom".

"Ulazim u restoran u Ljubljani, naručujem burger koka kolu i espreso. Na engleskom. Nikad nisam bio u Sloveniji i ne znam da li će razumeti srpski jezik i moj Beogradski akcenat. Čekajući hranu , neko me zvao na telefon i pričam ja .

 

Čuje to konobar i donosi mi hranu i pita na engleskom gospodine odakle ste. Ja reko iz Srbije, ali pričam na engleskom jer ne znam hoćete li me razumeti. Kaže konobar "pričaj si , srpski bate da te ceo svet razume be familijo". Ja reko odakle si ? iz Leskovac.", napisao je on unutar viralne objave na Instagramu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading