Printscreen
Foto: Profimedia/Printscreen

Upravo to se desilo srećnom Australijancu Danu Saundersu, čija se neverovatna priča sada pretvara u film. Saunders je uživao u letovima privatnim avionima i obrocima u vrhunskim restoranima nakon što je otkrio grešku koja mu je omogućila pristup praktično neograničenim količinama novca.

Tokom noćnog izlaska 2011. godine, Saunders je pokušao da proveri stanje na bankomatu, ali je naišao na čudno ponašanje uređaja koji nije prikazivao njegovo stanje.

"Prebacio sam 200 dolara (117 funti) sa svog kreditnog računa na svoju štednju, a pisalo je 'transakcija je otkazana' i ispljunula karticu. Mislio sam da je to super čudno, pa sam odlučio da pokušam da izvadim 200 dolara mog štednog računa samo da vidim šta će se dogoditi," rekao je Saunders za Vice.

Kada je uspeo da podigne 200 dolara, Saunders je postao sumnjičav i vratio se kasnije da proveri funkcionalnost bankomata. "Razmišljao sam o tome koliko je cela stvar bila čudna, pa sam ponovo stavio kartu i počeo da se igram. Prebacio sam još 200 dolara (117 funti) i izvadio novac. Zatim 500 dolara (293 funti), zatim 600 dolara (351 funtu), samo da vidimo šta će se dogoditi."

Saunders je otkrio da bankomat gubi vezu sa bankom i internetom između 1 i 3 sata ujutru, što je greška koju je iskoristio da povuče stotine, a zatim i hiljade dolara.

"Prvog dana sam potrošio 2.000 dolara (1.170 funti), ali drugog dana sam prebacio 4.000 dolara (2.341 funti) kako bih se uverio da moj balans ne ostane negativan. Transfer noću bi prošao, a zatim obrnuti dan kasnije. Ali ako biste ostali ispred tog preokreta tako što biste uradili još jedan, mogli biste prevariti sistem da pomisli da imate milione."

Saunders je četiri meseca uživao u luksuznom načinu života, trošeći na zabave, putovanja i čak pomažući prijateljima da otplaćuju studentske kredite. "Ako imate maštu i novac, u mogućnosti ste da pomognete ljudima da žive svoje najluđe snove," rekao je.

Ipak, australijski san se na kraju srušio. Nakon posete psihijatru zbog anksioznosti i osećaja krivice iz straha od hapšenja, Saunders je odlučio da se preda policiji – ali ne pre nego što je svoju neverovatnu priču podelio na nacionalnoj televiziji.

Saunders je na kraju osuđen na 12 meseci zatvora zbog krađe i prevare 2015. godine, a pušten je sa 18-mesečnim uslovom u zajednici. Izgleda da mu se isplatilo što je uradio pravu stvar i predao se, vrativši se na posao barmena.

Priča će biti adaptirana u film pod nazivom "ATM Boi", a Saunders je takođe detaljno opisao svoj rijetki zločin u seriji podcasta "Glitch".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading