Dr. David Marjot
Foto: Profimedia/Profimedia

Dr Dejvid Mardžot (95) postao je najstariji diplomac Kingstonskog univerziteta i razmišlja o još jednoj diplomi. Penzionisani psihijatar je diplomirao modernu evropsku filozofiju. Dr Mardžot, koji živi u Sariju, dobio je svoju poslednju diplomu 72-e godine nakon što je na Medicinskom fakultetu zavšio za lekara.

Promene u psihijatrijskoj struci u Velikoj Britaniji tokom godina dovele su ga do odluke da se vrati obrazovanju kako bi bolje razumeo filozofiju i kako se ona može primeniti u modernoj profesiji.

„Znao sam da nemam vremena, pa sam odlučio da se prijavim kada sam video oglas u The Times Literari Supplementu za kurs koji je za mene bio lokalni“, rekao je on Univerzitetu Kingston.

"Osoblje i studenti Univerziteta Kingston su me odlično prihvatili, bio je to divan kurs i nastava je bila odlična, tako da je bila čast dobiti ovu diplomu i biti deo tako fantastičnog univerziteta".

Dobio je veliki aplauz svojih kolega

U pratnji sina na dan diplomiranja, dr Marjot je dobio ovacije svojih kolega i publike dok je prelazio binu, a diplomu mu je dodelila profesorka Helen Lavil, prorektor Univerziteta Kingston. dr. Marjot je savetovao one koji razmišljaju o prevaspitanju posle decenije.

"To je malo kockanje, ali suština je ako ste zainteresovani, onda nastavite", rekao je on.

"Bio je to naporan posao, moje pamćenje više nije ono što je bilo, ali sam imao sreće što sam imao učitelje svetske klase i bilo je to veoma pozitivno iskustvo. Mislim da je važno da uvek izazivate sebe čak i kada starite. "

Nakon 65 godina braka, supruga dr Marjota je nažalost preminula nekoliko godina pre pandemije COVID-a, a master kurs je bio važan za njega da mu za to vreme zaokupi pamet, navodi se u saopštenju univerziteta.

Sa 95 godina, dr Marjot je sada jedan od najstarijih diplomaca u Velikoj Britaniji, a 96-godišnji Arči Vajt trenutno drži rekord nakon što je diplomirao na Univerzitetu u Brajtonu 2021. Sada razmišlja o vanrednom doktoratu koji bi završio sa 102 godine!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading