stan
Foto: Alo/shutterstock

Devojka po imenu Čeri Haui sa Novog Zelanda postala je pravi hit na društvenim mrežama nakon što je otkrila kako je za samo tri godine uspela da uštedi novac za novi stan.

Ona je svoj recept podelila u Fejsbuk grupi „Jeftiniji život”, a mnogi korisnici su bili iznenađeni i oduševljeni njenim načinom štednje. Kupila je novi stan u Ouklandu nakon što je štedela samo tri godine. - Mama me je naučila da tako organizujem svoju potrošnju i posle tri godine uspela sam da kupim stan - napisala je Čeri Haui.

Ona tvrdi da novac koji zaradite treba podeliti na tri različita dela. Prvi je plaćanje računa za troškove kao što su komunalije, kirija, prevoz, hrana i nedeljni dodatak od 60 funti.

Drugi deo novca treba rezervisati za odlazak kod frizera, kupovinu odeće i obuće, poklona, odlazak kod lekara... Treći deo novca treba sakriti i zaboraviti zbog „novog stana” ili nekog drugog cilja, piše Dejli mejl. Oan kaže da je veoma važno držati se te podele i ne trošiti više od planiranog.

– Nemojte padati u iskušenje da trošite novac na neke nepotrebne stvari koje vam baš i nisu potrebne, važno je da se držite onoga što ste zacrtali i da ostanete u okviru zadatog budžeta. Važno je i da ne trošite, na primer, novac iz prve grupe na nešto iz druge grupe i obrnuto – savetuje Čeri, koja objašnjava da se na taj način ne štedi nužno za stan, već za ono što određena osoba želi, kao što je putovanje, novi auto... Zato je „samo“ važno da imate dovoljno veliki prihod da novac možete podeliti na tri različite gomile.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading