đorđe nedeljković
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Zahtevi pacijenata se često razlikuju od onoga što medicinska profesija smatra izvodljivim i sigurnim.

Dr Đorđe Nedeljković, hirurg i stručnjak za estetsku medicinu, podelio je na društvenoj mreži TikTok neke od najneobičnijih zahteva koje dobija od svojih pacijenata u vezi sa estetskim intervencijama.

Pacijenti često dolaze sa određenim željama, ali ono što žele nije uvek u skladu sa medicinski prihvatljivim procedurama.

„Može li se u gornju usnu ubaciti tri mililitra punila da bude malo veća od donje? – otkrio je dr Nedeljković na TikToku kao jedan od neobičnih zahteva.

Još jedan neobičan zahtev je bio: "Da li je moguće ubrizgati malo botoksa u glutealni region da ga podignem?" Oba zahteva su odbijena iz zdravstvenih razloga.

Među neobičnim zahtevima su i oni poput: "Da li može malo botoksa u regiju iznad kose kako bi se podiglo čelo i obrve, ali tako da to nije primetno?" i "Da li je moguće ubrizgati hijaluron u uvo kako bi se ono zalepilo pozadi?" Oba zahteva su takođe odbijena.

Iako zvuči neobično, neki pacijenti su tražili "ubrizgavanje botoksa u trapezius kako bi vrat izgledao kraće", ali i ovaj zahtev je bio odbijen. Sa druge strane, laserska epilacija kao sredstvo za sprečavanje rasta dlaka u ušima bila je prihvaćena.

Doktor je takođe napomenuo da nije moguće smanjiti "oko" pomoću botoksa ili filera, niti korigovati devijaciju nosa filerima. I dok zvuči neobično, dodao je da postoji mogućnost primene filera u intimnoj regiji, što je bio prihvatljiv zahtev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading