otac predrag popović
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Koliko je opasno priželjkivati samoću i izolovati se od ljudi, vernicima je sugerisao otac Predrag Popović. Otac Predrag Popović uživa veliko poštovanje među vernicima, kome redovno daje savete o negovanju duhovnosti, kao i praktične savete koji pomažu u prevazilaženju svakodnevnih problema. Poslednja tema o kojoj je govorio bila je ona koja se odnosi na sve opasnosti koje nosi sa sobom sam i izgovaranje fraze „Ne treba mi niko“.

"Ne treba mi niko. Samo ja i Bog", način je razmišljanja koji, kako navodi i upozorava otac Predrag Popović, nosi sa sobom brojne zamke jer se tako odvajamo od porodice, postajemo lenji i lakše se snalazimo bez otpor. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

"Čovek misli da još uvek služi Bogu, ali nije tako" "Đavo je time udario u suštinu čovekovog spasenja, a čovek i dalje ima utisak da pripada Bogu i da služi Bogu. Posle toga sve je vrlo lako", započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu. U nastavku je objasnio šta se dešava kada se čovek odvoji od svoje suštine, koju je pomenuo na početku, i koliko je važno da ta ista osoba bude sa svojim najmilijima i svojom porodicom kako bi napredovala u budućnosti, a ne utone u letargiju i tupost sopstvenog ja.

"Kada čovek izađe iz zajednice, kada čovek izađe iz porodice, vrlo je lako njime izmanipulisati. Prvo što 'demon' uradi kada uđe u čoveka je da ga odvoji od njegove porodice. I čovek počinje da voli biti sam u mislima.“ , između ostalog, rekao je u svom nedavnom saopštenju prota Predrag Popović i ponovo upozorio da ne govorimo i ne mislimo da nam niko u životu ne treba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading