BRZO I LAKO Uz ove trikove će vaše usne dobiti puniji izgled kao posle korekcije
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Retke su žene koje imaju prirodno pune usne, ali i one koje do sada nisu pribegle nekom od korekcija. Mi vam donosimo  deset korisnih trikova kako negovati usne i učiniti ih punijim.

Koristite olovke u boji kože

Prvo uokvirite, a zatim obojte cele usne svetlom olovkom u nijansi kože, tzv. nude. Ovim ćete moći da oblikujete usne kako želite i malo ih i povećate, a što je najbitnije pripremićete usne kao platno za slikanje. Cela površina će biti ujednačene boje, pa će karmin biti trajniji, a  boja intenzivnija.

Piling usana

Sve one mrtve ćelije na površini usana i neravnine čine da usne izgledaju suvo i ne baš pogodno za šminkanje. Koristite četkicu za zube kako biste uradili piling i uklonili sve neželjene delove. Ovim će vaše usne izgledati hidrirano, zdravo, dobiće prirodnu, roze boju jer će četkica pospešiti cirkulaciju, i biće spremne za nanošenje karmina. 

usne

Foto: Shutterstock

 

Preparati sa mentom - nanom

Koristite labela balzame i druge preparate za mentom. Ova biljka kao aktivni sastojak izaziva prijatno peckanje i hlađenje i prirodno pospešuje cirkulaciju, a time i povećava volimen usana.

Izvucite liniju sa spoljašnje strane

Ako želite veće usne nanesite olovku sa spoljašnje strane usana. Ovih milimetar, dva će napraviti značajnu promenu.

Konture i senke 

Konturisanje usana tamnijim bronzerom ili neutralnim puderom doprinosi punoći usana. Nanesite bronzer tik uz ivicu donje usne, na sredini.

Ne koristite tamne nijanse karmina

Ne koristite najtamnije nijanse za vaše usne jer će samo vizuelno "izravnati" i smanjiti usne ako već nisu pune i velike.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading