restoran
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Turista je objavio na globalnoj turističkoj platformi TripAdvisor koji je pokazao račun iz restorana na italijanskom jezeru Komo u kojem mu je naplaćeno sečenje sendviča. Naime, dodali su mu dva evra više na račun jer je sendvič koji je naručio prepolovljen.

Naknada za sečenje sendviča je 2 evra Neimenovani muškarac, koji je u region jezera Komo stigao iz obližnjeg Milana, naručio je vegetarijanski sendvič punjen pomfritom u baru „Pejs”. Nakon što ga je pojeo, bio je šokiran kada je otkrio neželjeno poskupljenje na svom računu, prenosi Jutarnji.hr.

Podmirio je račun bez žalbi osoblju, ali je kasnije objavio negativnu recenziju na TripAdvisoru. Nezadovoljni gost je objasnio da je naručio sendvič da ga podeli sa prijateljem, pa je osoblje restorana zamolilo da ga preseče na pola.

– Neverovatno, ali istinito – napisao je čovek pored fotografije naloga na TripAdvisoru. Na njemu se vidi da je cena sendviča 7,50 evra, koka-kole 3,50, vode 1,50 i espresa 1,00 evra, a tu je i sporni 'diviso da meta', naknada za sečenje sendviča koja iznosi 2 evra.

Čovek je restoranu dao jednu zvezdicu na TripAdvisoru, što je daleko od prosečne četiri i po zvezdice - na osnovu više od 100 recenzija.

Zabrana deljenja porcija

Vlasnica lokala se branila na pitanje o spornoj naknadi.

- Dodatni zahtevi imaju cenu - rekla je vlasnica Kristina Biači za italijanski list "La Republika".

Ova praksa nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama u SAD, gde se ponekad naplaćuje deljenje obroka. Neki restorani u Njujorku čak zabranjuju deljenje. Pošto je ova iznenadna priča o naplati usluge postala viralna, TripAdvisor je bio primoran da pauzira recenzije za dotični restoran, koji je bio na udaru ljutitih komentara.

– Zbog nedavnog događaja koji je privukao pažnju medija i izazvao navalu recenzija koje ne opisuju iskustvo iz prve ruke, privremeno smo obustavili objavljivanje novih recenzija za ovaj objekat – navodi se na sajtu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kalesu

10.08.2023 22:56

Znači, nije naš nacionalni specijalitet onaj čuveni dodatak APP (ako prođe, prođe), već toga ima i drugde po svetu.