UŽAS BOŽJI Dalaj Lama poljubio dečaka u usta i tražio da "sisa jezik"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Twitter


Dalaj Lama, 85-godišnji tibetanski duhovni vođa, izvinio se javnosti nakon što su se pojavile optužbe o skandaloznom ponašanju zato što je na jednom događaju u Indiji poljubio dečaka u usta i zamolio ga da "sisa jezik". Najsvetija osoba u tibetanskom lamaizmu rekla je dečaku da dođe do njega, a zatim je pokazala na njegove obraze i rekla "prvo ovde", nakon čega ga je dete poljubilo.

Britanski influencer Oli London, koji je ovaj snimak objavio na Tviteru, opisao je da je Dalaj Lama seksualno napao dete, pa je naglasio – zašto mediji ne govore o tome? Dalaj Lama je potom obuzdao dečaka, rekavši „I ja mislim ovde“, a zatim dodao "i presekao mi jezik", isplazivši mu jezik, čelo uz čelo sa dečakom, prenosi Gardijan.

 

 

Dete je brzo isplazilo jezik i htelo je da se pomeri, dok se Dalaj Lama smejao i povlačio ga nazad k sebi, dok se publika smejala. Ovaj bizaran čin brzo se proširio internetom, a mnogi su osudili taj potez, nazvavši ga neprimerenim, skandaloznim i odvratnim. Posle velikog pritiska javnosti oglasila se i kancelarija Njegove Svetosti.

"Njegova Svetost želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i mnogim prijateljima širom sveta, za bol koji su njegove reči mogle da izazovu. Njegova Svetost se često šali na nevin i razigran način sa ljudima koje sreće, čak i javno i pred kamerama. On se kaje zbog incidenta", naveli su u saopštenju. Ovaj događaj se dogodio krajem februara u Dalaj Laminom hramu u Darmašali. Dalaj Lama živi u egzilu u Indiji od 1959. godine, kada je Tibet pripojen Kini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading