Želite da privučete sreću u svoj život? Prema verovanjima treba da poštujete ova pravila oblačenja
Foto: Shutterstock

Ako pratite ova pravila oblačenja, doneće vam sreću.

Nošenje odeće naopako

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan. Kada vam neko ukaže na to da ste naopako obukli majicu, samo se nasmešite, ali grešku ne ispravljajte ukoliko želite da vas ceo dan prati sreća. 

Isto važi i za čarape. Nenamerno obuvanje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Takođe ih onda morate tako nositi ceo dan da bi se sreća ostvarila. 

Dugmad na odeći 

Neparan broj dugmića na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Iako sumnjamo da ćete sada ići da brojite dugmad i ići da zašijete dodatno u slučaju da je broj paran. 

Zanimljivo je da davanje i uzimanje dugmadi simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznoverje vezano uz dugmad je to da ako pronađete dugme, treba da ga uzmete i stavite u džep jer je on onda znak vaše dobre sreće. 

Nošenje odeće s tufnicama

Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih uz garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu, piše goodlucksymbols.com. 

Nošenje plave odeće Neki smatraju kako je plava boja srećna boja koja privlači uspeh. Nebo je plave boje pa nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima. 

Takođe, poznato je i da mlada na dan venčanja treba da nosi nešto plavo za sreću. 

Nošenje cipela

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali znači da bi trebalo da dobijete dobre vesti putem pošte. 

Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekime. Nekako mislimo da ovo nije toliko povezano s praznoverjem već s higijenom, te se samo činila kao bolja ideja onome ko god se dosetio toga. 

Prema praznoverju, ako vam partner pokloni par obuće vaša zajednička budućnost postaje diskutabilna. To zapravo znači da vaš partner želi da izađe iz tog odnosa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading