ZA BOLJE POSLOVNE PRILIKE I VIŠE NOVCA Evo šta treba da stavite na radni sto u Novoj godini
Foto: Shutterstock

Nedavna studija, koja je sprovedene u sklopu kompanije "The Joy of Plants", sprovedena na 2.000 odraslih osoba, pokazala je da neke sitnice na radnom mestu utiču na dobro raspoloženje, koncentraciju i produktivnost.

Čak 40 odsto zasluga za ovo pripada biljkama, 32 odsto jarkim bojama i muzici, a 27 odsto šarenim radnim dodacima poput dnevnika i olovaka.

Takođe je utvrđeno da je čak dve trećine učesnika čvrsto verovalo da biljke koje su kupile za kancelariju ili dom pozitivno utiču na njihovo raspoloženje i mentalno zdravlje.

Džejms Vong, botaničar i dizajner bašta, kaže da je ova teorija tačna, biljke zaista smanjuju stres i bol, poboljšavaju samopouzdanje i stabilizuju emocije.

"Fasciniran sam koliko ljudi kaže da su im biljke pomogle u borbi protiv anksioznosti i lošeg raspoloženja. Osim toga, dobijate lepo uređen dom ili kancelariju, a možete i da napredujete na poslu", rekao je Džejms.

Istraživanje je takođe podelilo izjave učesnika o biljkama – 45 posto kaže da ih smiruje, 44 posto kaže da uživaju u bojama, a 39 posto kaže da je vazduh u njihovom domu i radnom mestu čistiji nego kada nisu imali ove zelene drugare, prenosi UNILAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading