OVDE SE KRIJE PRAVA SUŠTINA VOJVODINE!
Promo

Ovde su boravili Sloveni, Rimljani, Avari i mnogi drugi, a danas su tu ljudi koji na najlepši mogući način čuvaju esenciju Vojvodine - gostoljublje, tradiciju, gastronomiju i čuveno vojvođansko "natenane" uživanje.

Emisija "Srcem kroz ravnicu", koju možete pratiti na televiziji Balkan Trip, posetila je Titel kako bi gledaocima približila sve njegove čari. Voditeljka ove emisije, Nina Radulović, posetila je tom prilikom aktiv žena "AKUD Jovan Popović", svojevrsni portal u neka srećnija i mirnija vremena gde je svaki kutak ispunjen ljupkim tradicionalnim rukotvorinama, a i ukusnim lokalnim ićima i pićima. Odmah na ulazu, Ninu su na zidovima dočekale čuvene kuvarice sa izvezenim duhovitim umotvorinama.

"Sva filozofija života sadržana je na ovih nekoliko kuvarica", prokomentarisala je Nina dok je čitala šarene natpise poput: "Muž nek toliko zarađuje da od toga sve potrebe podmiruje" i "Kako golub golubici guče, tako i ja ljubim milo moje luče".

U aktivu žena, dočekala ju je Anka Lozanov koja ju je prvo stavila na jedan interesantan mali kviz o poznavanju izloženih eksponata. Nina je imala tremu, ali se dobro snašla što potvrđuje i Ankina izjava: "Položili ste!"

Nakon toga, Anka je Ninu povela u prostoriju koja predstavlja rekonstrukciju enterijera stare vojvođanske kuće gde se nalaze nameštaj i predmeti stari i sto godina.

OVDE SE KRIJE PRAVA SUŠTINA VOJVODINE!

Promo

 

Anka joj je ispričala kako aktiv žena postoji već dugo i da ih je nekad bilo čak trista, a da se danas broj sveo na petnaestak. No, uprkos znatno manjem broju članica, aktiv "Jovan Popović" uspešno opstaje i uživa u tome što radi.

"Našem udruženju može da pristupi ko god hoće", pojasnila je Anka, "vrata su širom otvorena, samo treba da ponesu ljubav prema ovome."

Prvo što se ovde vidi je upravo to, da je uloženo mnogo ljubavi i to je ono što Titel i čini posebnim u šta se možete uveriti OVDE.

A ako vam se dopao ovaj živopisni putopis o Titelu, onda su televizija Balkan Trip i Telekomova mreža kablovskih kanala pravo mesto za vas, jer imamo još puno priča o najrazličitijim interesantnim destinacijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading