BRITANSKA MONARHIJA VIŠE NEĆE POSTOJATI Evo ko će biti poslednji kralj - šok tvrdnje
Foto: profimedija

Britanska spisateljica i stručnjakinja za monarhiju Hilari Mantel prognozira da britanska monarhija neće još dugo opstati u obliku u kom sada postoji, kao i da će princ Vilijam biti poslednji kralj, dok njegov sin Džordž nikada neće dočekati presto.

Na primer, da Čarls doživi 96 godina kao što je kraljica Elizabeta, princ Vilijam tada bi imao 62 godine, što znači da bi teoretski Džordž postao naslednik tek sa svojom 31 godinom i morao bi da čeka na krunu do 2078. godine.

"Mislim da Džordž nikad neće biti kralj, ali ne bih se kladila na to. Vrlo je teško razumeti koncept monarhije kada se na članove kraljevske porodice gleda kao na zvezde. Volela bih da svi mi pričamo manje i pustimo ih da pronađu neko rešenje", rekla je.

Podsetimo, nedavno se saznalo da je princ Endru hteo da spreči da njegov stariji brat Čarls postane kralj i spletkario je protiv njega. Prema biografiji o kraljici supruzi, Endru je navodno u tajnosti spletkario s pokojnom princezom Dajanom i svojom tadašnjom suprugom Sarom Ferguson kako bi sprečio da njegov brat Čarls postane kralj.

Hteo je da Vilijam zasedne na tron pre nego što napuni 18 godina, pa bi on preuzeo ulogu namesnika na prestolu. Endru se okomio na svog starijeg brata i hteo je da spreči da se oženi Kamilom. Zbog toga je svojoj majci, kraljici Elizabeti II govorio da Kamila nije vredna poverenja.

Komentari (0)

Loading