BEZ NJEGA GOTOVO NE MOŽEMO, A EVO KAKO NASTAJE – zavirite u najstariju beogradsku parfimeriju
Balkan Trip

Svi imamo neki omiljeni, a neretko nas upravo parfem vezuje za određene ljude ili uspomene. Parfemi su neko vreme čak bili i zabranjeni jer se smatralo da podstiču nemoral. Sva sreća, danas nemamo tih problema.

Najvažnije je da parfem bude kvalitetan kako ne bi imao kontraefekat, a jedne od najkvalitetnijih parfema ćete naći u srcu Beograda, u jednoj od najstarijih parfimerija u ovom delu Evrope, u parfimeriji “Sava” gde je njuh odveo ekipu emisije “Zlatne ruke” koju možete pratiti na televiziji Balkan Trip.

U parfimeriji ih je dočekao vlasnik, Nemanja Jovanov. Nemanja je nasledio ovaj posao od svoje porodice koja se ovim mirisnim zanatom bavi još od 1941. godine, a parfimeriju “Sava” je otvorila 1954. u ulici Kralja Petra gde se i danas nalazi. Ova mala radnja, puna bočica i raznoraznih alatki, deluje gotovo kao prostor nekog alhemičara.

“Kada pravite parfeme odmeravate različite sastojke i kombinujete ih po vlastitom nahođenju. U principu, kao neka malko pažljivija kuhinja”, objasnio je Nemanja svoju alhemiju mirisnih nota.

Ekipu je interesovalo kako kreira miris na šta je beogradski parfimer odgovorio: “Uglavnom provodim vreme u prostoriji sa malo svetla. Upravo zbog toga da bih isključio sva čula osim čula mirisa. Problem da dizajniranjem mirisa je što se to čulo brzo zamori pa je potrebno biti strpljiv i praviti pauze koje nekad traju i po nekoliko dana.”

BEZ NJEGA GOTOVO NE MOŽEMO, A EVO KAKO NASTAJE – zavirite u najstariju beogradsku parfimeriju

Balkan Trip

 

Nemanja je ekipu “Zlatnih ruku” uputio u proces nastanka parfema i objasnio da odnos prema tržištu grade na osnovu poverenja. Njihove cene nisu megalomanske, a kvalitet je neprikosnoven. Ovde možete i sami dizajnirati svoj parfem što je, priznaćete, predivno – da mirišete kao niko drugi na svetu.

Kako izgleda nastanak jednog od omiljenih proizvoda, kako žena tako i muškaraca, pogledajte OVDE, a preporučujemo vam i da onjušite ostatak ponude Balkan Trip televizije i drugih Telekomovih kanala gde vas čeka mnogo različitih aroma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading