SMRTONOSNI HODNICI PEĆINE SAMAR Jedva se izvukao iz tunela punog vode
Balkan Trip

Ovaj put odabrao je pećinu Samar kroz koju mogu uspešno da prođu samo oni najiskusniji.

"Ukoliko ste klaustrofobični, ne treba da gledate ovu epizodu", naglasio je Radovan na početku jer sam prostor Samara je većim delom jako skučen i taman, te je kao takav opasan i pogodan samo za prave speleologe.

Pećina Samar nalazi se u blizini Svrljiga, dugačka je 3200 m i čuvena je po Milutinu Veljkoviću koji je 1969. godine boravio ovde 463 dana čime je oborio Ginisov rekord u boravku ispod zemlje.

"Šta da očekujemo mi danas?" Upitao je Radovan svog vodiča Milana Stojakovića.

"Danas očekujte nešto potpuno drugačije jer u Srbiji i na Balkanu ne postoji ovakva pećina", odgovorio je Milan i zaista je bio upravu.

Ova pećina je nesvakidašnje iskustvo. Kroz nju teče i reka što je bilo posebno izazovno za prolazak kroz ovo kameno carstvo. Na svaki korak treba paziti jer su putanje klizave i nepredvidive, a svetla uopšte nema. Temperatura same vode kroz koju se ide je pet stepeni, a u pećini je čitavih devet stepeni. Sve vreme vam na putu prave društvo slepi miševi, koji su u Radovanovom slučaju bili prijateljski nastrojeni.

SMRTONOSNI HODNICI PEĆINE SAMAR Jedva se izvukao iz tunela punog vode

Balkan Trip

 

Sve je teklo po loju dok nisu došli do najužeg dela pećine koji se prolazi ležeći polovinom tela u vodi što je i za Radovana bilo ne tako lak posao s obzirom da je bilo preusko i prehladno. Kako je uspeo da se izvuče iz zamki pećine Samar pogledajte OVDE.

Za sve vas koji obožavate avanture isto koliko i Radovan, preporučujemo jednu odličnu destinaciju - Telekomovu mrežu kablovskih kanala na kojoj vas očekuje mnogo ovakvih doživljaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading