DILEMA JE REŠENA! Da li su pita i burek isto?
Balkan Trip

Ove polemike se često vode, pogotovo ako naletite na nekog iz Bosne i Hercegovine koji su stručnjaci za burek.

Kako ne biste imali dalje nedoumice dok uživate u nekom od ova dva, ili oba, popularna jela, mi smo vam našli odgovor.

Andreja Antanasijević, vlasnik prodavnice „Koradžija“, je gostujući u emisiji „Čekiranje“ na televiziji Balkan Trip, rešio ovu večitu nedoumicu koja je očito mučila i Miloša Trajkovića, voditelja ove emisije koji je Andreju, kao stručno lice, zamolio da mu pojasni ovu „problematiku“.

Andreja je odgovorio: „Vrlo je sličan način pripreme. Pita može da se pravi od gotovih kora, a može da se pravi i od živih kora, takozvanih sušenih kora, a burek se isključivo razvlači od tih živih kora. Naravno, razlika je i u obliku.“

Eto, dilema je rešena, osim što, naravno, nećemo preskočiti da poštujemo ono pravilo da je burek samo sa mesom.

Andreja potiče iz porodice koradžija i rešio je da svojim ukusnim proizvodima sačuva ovaj zanat od zaborava.

Balkan Trip

 

Moja porodica se aktivno bavi proizvodnjom kora već 52 godine. Moja baka je započela taj zanat i posle toga su moji roditelji nasledili i onda ja sa mojom devojkom Sarom. Za vreme korone su mi svi poslovi stali i onda sam rešio da napravim brend Koradžija“, pojasnio je Andreja kako je uplovio u ove vode u kojima i više nego uspešno pliva.

Još o interesantnoj priči ovog mladog zanatlije možete saznati OVDE.

Ovakvi stari zanati su jedna od najvrednijih stvari koje poseduju Srbija i Balkan i upravo tom čuvanju doprinosi i Telekomova mreža kablovskih kanala gde možete naći još mnogo priča o zanatima i zanatlijama.

Komentari (0)

Loading