VEŽITE JE U BAŠTI I UŽIVAJTE U REZULTATIMA Žuta traka rešava veliki problem koji muči sve biljke
Foto: printscreen/facebook

Ukoliko imate problem sa lisnim vašima u bašti, postoji jednostavan, jeftin i ekološki način da se to uradi.Trebaće vam samo jedna stvar, a to je žuta traka. Zvuči iznenađujuće?Proverite i efekti će vas iznenaditi.

Sa lisnim vašima se mora boriti brzo, jer se ovi mali insekti neupadljivog izgleda hrane tečnostima biljaka bogatim hranljivim materijama.Lisne vaši napadaju i ukrasno cveće i ostale biljke, a ne samo voćke.

Obično napadaju u roju, što znači da mogu značajno oslabiti biljke i oštetiti im cvetove i plodove.Ovi insekti se brzo razmnožavaju,stvarajući ogromne kolonije.Zbog toga je bitno da, čim ih vidite na svojim biljkama, morate reagovati.U ovome će vam pomoći jeftina i efikasna metoda.Sve što vam treba je žuta traka.

Ako je nemate, možete koristiti samo komad žute tkanine.Ovaj metod vredi koristiti ne samo kada primetite lisne vaši u svojoj bašti, već i profilaktički.

Kako tačno radi ova metoda?Dovoljno je da okačite žutu traku na biljke ili komad tkanine u ovoj jarkoj i intenzivnoj boji.Na ovaj jednostavan način namamićemo veoma korisne bubamare u našu baštu.

Ne znaju svi, ali ovi insekti su naši prirodni saveznici u borbi protiv biljnih štetočina.Jedna larva bubamare može da pojede i do nekoliko stotina lisnih vaši u roku od 3-4 nedelje, dok odrasla jedinka može da pojede nekoliko desetina dnevno.Štaviše, bubamare su prirodni neprijatelji ne samo lisnih vaši, već i mrava, larvi buba i mladih gusenica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading