BITKOIN VRTOGLAVO PADA Otkrivena dva ključna razloga
Foto: Shutterstock

Za razliku od početka prošle godine, start ove godine nije bio naročito pogodan za najpoznatiju svetsku kriptovalutu.

Naime, komentari i objave, vezani za FED, pokrenuli su rasprodaju na globalnim berzama, a ona se prelila i na kripto tržište. Tako je bitkoin u petak pao na tromesečni minimum, usred zabrinutosti usled pooštravanja monetarne politike SAD, kao i gašenja interneta u Kazahstanu.

Ta zemlja je, inače, drugo najveće središte za "kopanje" bitkoina, na svetu.

Prema podacima firme "Coin Metrics", cena popularnog digitalnog novčića je pala ispod granice od 41.000 dolara na 40.749,90 dolara. Time je dostignut najniži nivo još od 29. septembra.

Podsećamo, bitkoin je poslednji put pao 2,9%, na 41.947,75 dolara.

Pad bitkoina je, kako smo već naveli, krenuo početkom prošle nedelje nakon što je zapisnik sa sastanka Federalnih rezervi u decembru nagovestio da će Američka centralna banka povući svoje stimulanse iz ere pandemije.

Bitkoin se često opisuje kao imovina koja nije povezana s tradicionalnim finansijskim tržištima, mada stručnjaci primećuju sve izraženije paralele u kretanju cena bitkoina i deonica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Perica

11.01.2022 00:20

Ma bre ljudi koji bitkoin koje gluposti? Virtuelna valuta? Vazduh! Kao imaš pare i pljačkaš nekog. Ne mogu to da razumem sve što razumem je to da se neko legalno kocka na internetu i kao zarađuje pare.