KUPUJTE PARADAJZ DOK JE JEFTIN Malo ljudi zna tajnu kako da sačuva "rajsku voćku" za zimu, evo u čemu je caka
Ovo je jednostavan i ukusan recept koji bi trebalo da se nađe među zimskim pripremama. Zimi ne koristim svež paradajz, ali letnji paradajz spremam bez konzervansa – i tokom zime uživamo u njegovom punom ukusu.
Paradajz čuvajte netaknut do godinu dana i bićete zadovoljni rezultatom. Može se koristiti za doručak, salate ili kao dodatak jelima – ukus je fantastičan.
Sastojci za pripremu sušenog paradajza:
5 kg mesnatih paradajza
1 glavica belog luka
So po ukusu
Timijan ili ruzmarin
Maslinovo ulje: 30 ml po tegli
Paradajz možete čuvati u tegli u frižideru do godinu dana. Sušeni paradajz može stajati i do dve godine na hladnom mestu, zaštićen od sunca.
Recept za salatu od sušenog paradajza:
100 g sušenog paradajza
50 g krupno seckanih oraha
2-3 čena belog luka
65 ml maslinovog ulja
1 kašičica timijana
½ kašičice paprike
So po ukusu
2 kašike sirupa od nara
Priprema:
Sušeni paradajz potopite u jako vruću vodu 15 minuta i ocedite, ili prokuvajte 5 minuta dok ne omekša.
Naseckajte paradajz na male komadiće.
Dodajte sitno seckani beli luk, orah, timijan, čili papričicu, so, sirup od nara i maslinovo ulje.
Sve dobro promešajte i uživajte u ukusu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)