ŠTA POVEZUJE DŽEJMSA BONDA I TRAKTOR? Odgovor je u Novom Miloševu
Balkan Trip

Ovaj muzej nastao je iz želje osnivača, brata Ranka Žeravice, da sačuvaju deliće istorije od zaborava. Njegov sin, Čedomir Žeravica, danas vodi brigu o ovom svojevrsnom vremeplovu.

Ovo jedinstveno mesto rešila je da poseti ekipa emisije "Srcem kroz ravnicu" koja se emituje na televiziji Balkan Trip i tamo su, poput pravog 007 agenta, otkrili fascinantne priče.

„Moj otac je želeo da nađe traktor kakav je imao u detinjstvu. Kada ga je našao, u okolini Kragujevca, u tom dvorištu je bilo više traktora i on je želeo da ih sačuva od nestanka,“ ispričao je Čedomir priču o nastanku muzeja Žeravica koji danas sadrži veliku kolekciju mašina i predmeta iz davnih vremena.

Najstariji traktor ovde potiče čak iz 1920. godine koji je išao brzinom od 7 km na sat. I to nije sve, ukoliko posetite Žeravicu dočekaće vas i parna mašina koja je najstarija parna mašina u regiji.

ŠTA POVEZUJE DŽEJMSA BONDA I TRAKTOR? Odgovor je u Novom Miloševu

Balkan Trip

 

Ono što je posebno interesantno je da u ovom muzeju postoji i zbirka posvećena Dušku Popovu, dvostrukom špijunu koji je bio inspiracija za čuvenog Džejmsa Bonda, a vodi poreklo upravo iz Novog Miloševa. Čedomir je s gledaocima podelio i uzbudljive detalje iz života najpoznatijeg špijuna na svetu, a mi vas šaljemo na misiju OVDE da saznate šta se to u Novom Miloševu zna o fatalnom agentu 007.

Još ovakvih uzbudljivih misija čeka vas samo na Telekomovoj mreži kablovskih kanala. Upustite se u avanturu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading