KATASTROFA NA AERODROMU: Zbog tehničkih problema odtkazano do 500 letova
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Kompanija Southwest Airlines i njeni putnici morali su se ove nedelje suočiti sa hiljadama odloženih i otkazanih letova.

Otkazivanje letova je nastalo zbog nekoliko tehničkih problema koji su uticali na njene sisteme.

U ponedeljak, 14. juna, dobavljač vremenskih podataka avio-kompanije imao je povremenih problema sa performansama koji su ga sprečili da dobije informacije potrebne za letove.

Prema veb-sajtu FlightAware, zbog toga je odložen 1.541 let. Dan kasnije, Southwest je izjavio da je morao otkazati oko 500 letova, ili 15 posto svog rasporeda, nakon što je naišao na drugu grešku.

Kompanija Southwest je rekla da je u utorak popodne imala probleme sa mrežnom povezanošću. To je uticalo na njen sistem rezervacija.

Morala je čak da zatraži od Savezne uprave za vazduhoplovstvo da izda Federal Aviation Administration za aviokompaniju kako bi sprečila poletanje bilo kog od svojih aviona dok je kompanija rešavala ovaj problem sa rezervacijama.

Pored otkazivanja 500 letova, problem sa povezivanjem odložio je i između 900 i 1.300 letova, na osnovu podataka kompanije FlightAware.

Iako kompanija Southwest Airlines još istražuje problem, ne veruje da su dve greške povezane.

Kompaniju su pogodili ozbiljni tehnički problemi baš kad su putovanja počela da se ubrzavaju od početka pandemije.

Avio-kompanije trenutno uživaju u ponovnom aktiviranju letova nakon dugog perioda zabrana putovanja koje su značajno uticale na turizam i turističku industriju.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

Komentari (0)

Loading