ROĐENJE BOŽANSKOG DETETA SE ČEKA: Postoji hram u Indiji, on poseduje 8 tajnih odaja u kojima se kriju misterije i neverovatno blago (FOTO)
Shutterstock

Shutterstock

 

 

Od ovih osam, vlasti su već uspele da otvore sedam, ali postoji jedna koju nije bilo moguće otkriti iz fizičkih i misterioznih razloga koji sprečavaju njihov pristup. Istražimo misteriju oko poslednjih vrata koja su u tajnosti od poklonika hrama Padmanabhasvami.

Tajni svod hrama Padmanabhasvami Predstavljanje zapečaćenih vrata blagajne hrama Padmanabhasvami.

Ova kapija je ulaz u poslednju tajnu odaju koja je otkrivena u hramu Padmanabhasvami, nju čuvaju dva sveca i kaže se da je u ovoj odaji veoma velika soba koja krije neprocenjivo blago, neverovatne misterije i veliku poznavanje drevnih civilizacija. Vrata za koja sveci kažu da su zapečaćena zvučnim talasima koji se proizvode sa tajnog mesta koje se ne može locirati jer su koordinate vremenom izgubljene.

One koji su otvorili ostalih pet komora odobrio je Vrhovni sud Indije. Sud Apek imenovao je sedmočlani tim da napravi evidenciju o pomenutoj skrivenoj ili nepoznatoj riznici. Nakon što je grupa započela potragu za riznicom zajedno sa upravnikom hrama, pronašli su šest odaja i nazvali ih A, B, C, D, E i F. Posle toga su od tada otkrivena još dva podzemna trezora i oni su određeni kao Trezor G i Trezor H.

Ali otvaranje vrata ovih odaja pokazalo se zastrašujućim zadatkom. Međutim, dok su nastavili sa zadatkom da vide šta su ovi trezori čuvali, očigledno su pronašli zlato, dijamante i druge dragocene dragulje i statue od kamena, zlatne krune koje su nosili drevni kraljevi, prestole od plemenitih metala vredne više od 20 milijardi američkih dolara. Međutim, ukupna vrednost blaga hrama Padmanabhasvami još uvek je nepoznata jer nisu mogli otvoriti poslednja tajna vrata trezora B.

Prema stručnjacima u ezoteričnom polju, otvaranje poslednjih vrata hrama Padmanabhasvami moglo bi biti veoma rizično i opasno. Ova vrata nemaju mehanizam, radilicu, navrtku ili dugme koji nagoveštavaju način otvaranja. Pored toga, na svakoj strani su urezane dve figure zmije, što nagoveštava vrlo loš znak za one koji se usude da je prekrše.

Veruje se da je ovu kapiju zapečatio Naga Bandhana ili Naga Paasam - postupak vezivanja nečega vrednog sa frizom naga, zmija sorte kobra. To je u suštini tantrički (okultni) oblik obožavanja ili proces tantrike, navodno poreklom iz Atarva Veda. Postupak se ne može naći ni u jednom pisanom obliku. Veoma je tajna i poznata je samo nekolicini Siddha Iogija (velikih svetaca) koji žive ili su nekada živeli u Siddašramu, tajnoj i mističnoj zemlji duboko na Himalaji.

Prema mnogima, Naga Bandhana su mehanizmi brava koji rade sa glasovnim talasima određene osobe, kada kaže određenu čaroliju, koja proizvodi male vibracije koje pokreću ove mehanizme i vrata se otvaraju. Kaže se da ako druga osoba pokuša da otvori vrata drugom čarolijom ili drugačijim glasom, tada će zvučni talasi promeniti pravac buđenja zla i izazivanja napada zmija koje se mogu nalaziti u blizini, ili može završiti strašnim nesreća.

Rodiće se božansko dete

Kao što indijski mudraci kažu, ovu kapiju može otvoriti samo učeni učenjak u napevima manude Garuda koja će omogućiti deaktiviranje Naga Bandhane. Svetitelji hrama kažu da trenutno ne postoji čovek sposoban da otvori ova vrata izvršavajući ove mantrene stihove.

Ovim verovanjem, sveci kažu da će se u Indiji roditi dete sa takvim božanskim znanjem koje će biti u stanju da izvrši ova sveta pevanja Mantre i tako će tajni svod biti otkriven bez ljudskog napora dajući sve tajne i tajanstveno blago koje zadržava vekovima.

Da li se vrata mogu otvoriti savremenom tehnologijom?

Verovatno je danas modernom tehnologijom moguće otvoriti poslednja vrata, ali sveci upozoravaju da bi indijanski narod, pa čak i celokupno svetsko stanovništvo, pretrpeli strašne kataklizme ako bi se to učinilo. Stoga, pretpostavljajući to kao strogo upozorenje, niko nije pokušao da otvori zapečaćena vrata upotrebom bilo koje savremene mehaničke tehnologije.

Međutim, u maju 2016. godine Ekspertska grupa za inventar hramova podnela je zahtev Vrhovnom sudu za dozvolu da otvori ovaj misteriozni i poslednji svod, ali kraljevska porodica Travancore, zajedno sa nekim poklonicima i administracijom hrama, usprotivila se tome, sada će o tome biti odlučeno u sudskoj odluci . Prema nekim nezvaničnim izveštajima, odluka bi mogla ići u korist stručnjaka s kojima bi se nastavilo otvaranje tajnih odaja.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading