Morsko prase
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Potez za sada nepoznate osobe koja je krajem prošlog meseca napustila svog ljubimca - morsko prase, ostavivši ga na stanici metroa u istočnom Londonu, okarakterisano je kao "neverovatno okrutno delo" od strane aktivista za zaštitu prava životinja.

Belo-smeđeg ljubimca starosti oko šest meseci do godinu dana otkrilo je osoblje stanice u Kening Taunu u istočnom Londonu u Engleskoj oko pola 5 popodne, 18. februara ove godine. Ono što je međutim u samoj priči bilo najtužnije, jeste srceparajuće pismo koje se nalazilo na transporteru morskog praseta, na ulazu u podzemnu stanicu.

Na papiru zalepljenom na transporteru pisalo je: "Treba mi novi vlasnik".

Šahnaz Ahmad, inspektorka Kraljevskog društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA), uzela je ljubimca i odvela ga u centar za zaštitu životinja.

"Izgledao je zdrav i dobro negovan. Veoma je tužno što je neko na ovaj način napustio svog ljubimca. Podstičemo ljude da se obrate lokalnim dobrotvornim organizacijama za zaštitu životinja za pomoć u brizi o kućnim ljubimcima, umesto da ih ostavljaju u ovakvoj ranjivoj situaciji", rekla je ona, pa dodala:

"Zamorčići pate ako ostanu bez društva"

"Ovaj zamorčić je pronađen sam, zamorčići su prirodno društveni i obično više vole da budu sa jednim ili više zamorčića. Morsko prase može razviti abnormalno ponašanje i može patiti ako ostane bez društva".

Morsko prase, nazvano Disko prase, uskoro će biti dostupan za udomljavanje - zahvaljujući partnerima iz RSPCA.

"Napuštanje kućnih ljubimaca na ovakav način je neverovatno okrutna stvar i nikada nije odgovor", poručuje Šahnaz.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading