vulkan
Foto: Promo/Promo

U knjižari Vulkan u Sremskoj 2, u Beogradu, u sredu, 12. juna, od 19 sati, biće predstavljena dosad najobuhvatnija knjiga o naučniku koji je promenio svet Tesla – duh, delo, vizija Branimira Jovanovića, odnedavno dostupna čitaocima u izdanju Vulkan izdavaštva.

vulkan

Promo

 

Na promociji knjige u kojoj su prikazani Teslino delo i lik – i osvetljeni u najširem smislu – pored autora, govoriće i prof. dr Milo Lompar i prezviter dr Oliver Subotić, a program će voditi Marija Radić, urednica domaće književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Prvo izdanje ove knjige ugledalo je svetlost dana 2002. godine u jednoj verziji, i ponovo 2013. godine u drugoj verziji. U prvom delu knjige data je istorijska rekonstrukcija Tesline ličnosti i njegovog života. U drugom delu, Tesla je smešten u kontekst izabranih svetootačkih misli i pravoslavnog tumačenja filozofije istorije Žarka Vidovića. Na samom kraju, autor razmatra ključna pitanja koja se tiču odnosa pravoslavnih intelektualaca, s jedne strane, i agnostika i ateista, s druge strane.

Dragoceni deo trećeg izdanja knjige predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika. U tim zapisima, pored izuzetnog intelektualnog potencijala, otkrivaju se duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading