Bata Živojinović
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo!

U holu gimnazije „Josif Pančić” u Bajinoj Bašti danas u 18:30 časova, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Bata u 90 slika”, posvećena legendarnom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću povodom obeležavanja 90 godina od glumčevog rođenja.

Posle uspešne premijere u Sarajevu, ova putujuća izložba otvorena je i u Beogradu, a danas je, kako bi oživela sećanja na jednog od najvoljenijih glumaca našeg vremena , stigla i u Bajinu Baštu. Ovaj kulturni događaj predstavlja priliku za posetioce da kroz 90 odabranih fotografija prođu kroz životnu priču i bogatu karijeru Bate Živojinovića.

Bata Živojinović

Foto: Alo!

 

Na otvaranju prisutnima su se obratili domaćin izložbe Ljubica Đurić, direktor gimnazije "Josif Pančić" Jovan Đurić, urenik Borbe Elena Stojanović, sin Bate Živojinovića Miljko Živojinović, načelnica Opštinske uprave Bajina Bašta Zorka Radoičić, kao i dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović koji je i proglasio izložbu otvorenom.

Bata Živojinović

Foto: Alo!

 

Sin slavnog glumca, Miljko Živojinović, istakao je da je izložba pažljivo pripremana devet meseci, te da je svaka fotografija pažljivo odabrana kako bi posetiocima pružila jedinstveni uvid u život i rad Bate Živojinovića.

Bata Živojinović

Foto: Alo!

 

Izložba „Bata u 90 slika”, ne predstavlja samo sećanje na velikog glumca, već i priliku da se njegovo nasleđe i doprinos srpskoj kulturi prenesu na nove generacije, čuvajući tako njegovu neizbrisivu ulogu u istoriji filmske umetnosti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading