PREDVIDEO RASPAD JUGOSLAVIJE Kraj kultnog filma "Ko to tamo peva" promenjen zbog Tita
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Da li bi nešto promenilo da je ostao orginalan kraj kultnog filma "Ko to tamo peva".
Naime, scenarista Dušan Kovačević se u jednoj emisiji prisetio anegdota vezanih za snimanje legendarnih jugoslovenskih filmova, pa je pomenuo i onu vezanu za "Ko to to peva"!

Titova smrt nas je sprečila da završimo „Ko to tamo peva?“ onako kako smo mi zamislili. U scenariju je bila scena gde dva pevačka dečaka izlaze iz autobusa.Tada je u sceni trebalo da se pojave životinje i sve je trebalo da liči na apokalipsu. Režiser filma se složio sa vlasnik cirkusa u Italiji i tog cirkusa je trebalo da dođe u Beograd sa dresiranim životinjama.

Međutim Josip Broz Tito je umro i strancima je zabranjen ulazak.Ni ptici nije bilo dozvoljeno da pređe granicu a mi moramo da završimo film. Pošto nema životinja, film se završava onako kako se završava", rekao je on.

Film kome se smejamo 40 godina: „Ko to tamo peva“ predvideo je raspad Jugoslavije

Film ima višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u trošnom autobusu koji vozi iz provincije za Beograd, u kojoj se krije alegorija o malograđanskom licemerju i raspadu Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svetskog rata. Uloge su izveli: Pavle Vuisić (Dirigent Krstić), Dragan Nikolić (Pevač), Danilo Stojković (Brka), Aleksandar Berček (Miško), Slavko Štimac (Mladoženja), Neda Arnerić (Mlada žena), Taško Načić (Lovac) i Milivoje Mića Tomić (Aleksa Simić).


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading