BOBAN ĐUROVĆ PORUČIO ZA ALO: Vrnjačka Banja ostaje kraljica festivala
Foto: Ataimages

Dani avgusta u Vrnjačkoj Banji i ove godine tradicionalno su bili rezervisani za 46. Festival filmskog scenarija, a svečano otvaranje započeto je premijerom filma „Ala je lep ovaj svet“ u kom glavne uloge tumače Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović.

Više desetina najpoznatijih srpskih glumaca pojavilo se na crvenom tepihu kako bi uveličali predstojeće dane u kojoj će publika sve do 16. avgusta imati priliku da gleda više od 15 domaćih ostvarenja.

BOBAN ĐUROVĆ PORUČIO ZA ALO: Vrnjačka Banja ostaje kraljica festivala

Foto: Ataimages

 

 

Kako je 46. Festival filmskog scenarija već tokom prve noći oborio rekord posećenosti, predsednik opštine Boban Đurović je u razgovoru za Alo! naglasio značaj ove manifestacije i istakao da će nastaviti da radi na tome da festivalima i tradicionalnim događajima opravda epitet „kraljice festivala“ koji Vrnjačka Banja godinama nosi.

 - Ovo je jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji, a poslednje dve godine doživeli smo renesansu u samom načinu održavanja Festivala filmskog scenarija. Ovakve manifestacije su značajne za razvoj turizma ne samo u našoj opštini, već i u čitavoj zemlji. Godinama vredno radimo na tome da raznovrsnim, kvalitetnim događajima upotpunimo program kako za meštane tako i za sve one koji nas posete - istakao je Đurović, koji nije krio da ga raduje velika posećenost turista svim manifestacijama koje opština tradicionalno organizuje.

- Zahvaljujući bogatom sadržaju, uređenom ambijentu, visokom smeštajnom kapacitetu i ovakvim, tradicionalnim manifestacijama, danas smo jedno od najpoželjnijih mesta u Srbiji i regionu. Od početka godine oborili smo sve rekorde posećenosti, a turisti koji nam se iznova vraćaju i iz naše opštine nose najbolje utiske najbolji su pokazatelj uloženog truda. Osim toga što se dolaskom turista novac sliva u Vrnjačku Banju i ojačava njenu finansijsku stabilnost, značajnije je to što smo i ovoga puta poslali jasnu poruku da nam je stalo do kvalitetne promocije i očuvanja tradicije - zaključio je predsednik Đurović.

Mirka zamalo pala

BOBAN ĐUROVĆ PORUČIO ZA ALO: Vrnjačka Banja ostaje kraljica festivala

Foto: Ataimages

 

Mirka Vasiljević stigla je u Vrnjačku Banju nekoliko sati pre početka svečanog otvaranja kako bi vodila program filmskog festivala, ali je na sceni zamalo doživela peh. Njen kolega, glumac Miljan Prljeta joj je uskočio u pomoć,  kada se okliznula i zamalo pala. Mirka je zablistala u uskom, zlatnom kombinezonu koji je privukao veliku pažnju budući da je samo nekoliko meseci nakon što je rodila četvrto dete uspela da vrati devojačku kilažu i vitku figuru.

Anđelka najbolja glumica

BOBAN ĐUROVĆ PORUČIO ZA ALO: Vrnjačka Banja ostaje kraljica festivala

Foto: Ataimages

 

Anđelka Prpić, glavna glumica u filmu „Ala je lep ovaj svet“ prve večeri festivala dobila je nagrada za najbolju glumicu „Zlatnik cara Konstantina“.

Prpićeva nije krila sreću što je projekat na kom je mesecima vredno radila konačno ugledao svetlost dana, pa je istakla da čvrsto veruje da će ovo ostvarenje naći put do srca svih ljubitelja komedije.

NEKA SE DESI SPONTANO Seka Aleksić o vantelesnoj oplodnji i operaciji želuca

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading