TRIK KOJI MORATE DA ZNATE Ovu stvar svi imamo kod kuće, a pojačava WiFi signal
Shutterstock

Wi-Fi signali dolaze od antene na vašem ruteru, koja stvara vezu sa vašim pametnim telefonom, računarom i drugom elektronikom povezanom sa internetom.

Kako bi dosegli sve uređaje u vašem domu, ti signali se ponašaju poput radijskih ili svetlosnih talasa, šireći se kako bi pokrili svaki raspoloživi prostor.

Postavljanjem zakrivljenog lista aluminijske folije oko rutera možete efikasnije da oblikujete protok Wi-Fi signala.

Sjajna strana aluminijske folije će reflektovati zrake koje dolaze iz antene i usmeriće ih na određeno mesto. Sve što potom treba da uradite, jeste da prilagoditi smer folije kako delovima svog doma gde vam je potrebna bolja internet veza.

Možda mislite da ovaj trik zvuči predobro da bi bio istinit, ali za njega garantuju istraživači sa Dartmut koledža, koji su ga i sami isprobali.

U izveštaju su napisali da je njihov 3D ištampan ruter prekriven aluminijskom folijom, koji su dizajnirali da odgovara specifičnim Wi-Fi potrebama u prostoriji, mogao da pojača bežične signale do 55,1% na određenim mestima i da ih je smanjivao do 63,3% na mestima gde Wi-Fi nije bio potreban.

Dovoljno je, dakle, da nađete parče folije i da ga isečete otprilike u dimenzijama vašeg rutera. Zatim, savijte foliju u oblik slova "C", sa sjajnom stranom folije okrenutom ka unutra - eventualno, ako ruter ima antene, pokrijte i njih.

Postavite foliju iza rutera, sa zakrivljenim delom okrenutim prema ruteru i ciljanom području gde želite da pojačate signal. Možda ćete morati da savijete donji deo kako bi aluminijumska folija mogla da stoji uspravno.

(B92)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading