facebook
Foto: Alo/Printscreen

Ova opcija je nekada bila prilično popularna, a osnovna svrha joj je bila da privuče pažnju osobe na Facebook-u, iako su je neki koristili i za flertovanje. Umesto slanja poruka, lajkovanja ili komentarisanja objava, korisnici su mogli "bocnuti" svoje prijatelje na Facebook-u i zatim započeti razgovor (ili nastaviti sa bockanjem).

Međutim, vremenom je ova opcija pala u zaborav, pa se činilo da je mogućnost bockanja potpuno nestala sa ove društvene mreže.

Ipak, tokom svih ovih godina, korisnici su i dalje mogli bockati svoje prijatelje na Facebook-u, ali je to zahtevalo odlazak na posebnu stranicu posvećenu tome, gde se nalazi spisak svih prijatelja sa opcijom "poke".

Nedavno je neko u ovoj kompaniji došao na ideju kako ponovo popularizovati bockanje. Algoritam za slanje predloga za osobe koje možete da bocnete je poboljšan, dodata je mogućnost bockanja prijatelja prilikom pretrage na mreži (mada ova opcija nije dostupna uvek), a omogućen je i jednostavan pristup stranici za bockanje.

Iako su ovo bile male promene, imale su veliki uticaj na korišćenje ove opcije. Tokom poslednjeg meseca, bockanje na Facebook-u je poraslo čak 13 puta, posebno među mlađim korisnicima koji možda nisu ni koristili ovu opciju kada je bockanje bilo popularno i svakodnevno.

Važno je napomenuti da je bockanje jedna od najstarijih opcija na Facebook-u, predstavljena još 2004. godine, ali je vremenom izgubila popularnost. Mark Zuckerberg nikada nije objasnio smisao ove opcije, ali iz Facebook-a kažu da je to jednostavan način da neko pozdravi nekoga, piše techcrunch.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading