NE ODUGOVLAČITE SA KUPOVINOM NOVOG UREĐAJA Ovo su znaci da POD HITNO promenite svoj telefon
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to koliko dobro vam služi, kad-tad svakom telefonu dođe vreme da bude zamenjen. Ako niste sigurni da li bi trebalo da razmislite o novom uređaju, evo pet znakova koji bi mogli da vam pomognu u tome.

1. OGRANIČEN SKLADIŠNI PROSTOR

Jedan od prvih pokazatelja da je vreme za novi telefon, jeste kada se vaš aktuelni uređaj stalno bori za dovoljno skladišnog prostora.

Ako vam stalno izlazi obaveštenja da nemate dovoljno memorije i da je potrebno da obrišete aplikacije ili slike, a ne znate više ni šta možete da uklonite, možda je vreme da razmislite o zameni.

Ovo uključuje stalnu potrebu za brisanjem keša, deinstaliranjem aplikacija, i gotovo svakodnevno mučenje sa odlukama šta je vredno da sačuvate, a bez čega ćete "preživeti" ako ga nemate u telefonu.

2. BATERIJA SE BRZO PRAZNI

Kod modernih telefona, baterija je najčešće "Ahilova peta". Kako uređaj stari, tako kapacitet baterije prirodno opada, zbog čega će vam i sam telefon sve kraće trajati.

Jednom kad shvatite da više vremena telefon provodi na punjaču nego u vašim rukama, verovatno je vreme da razmislite kupovini novog.

Eventualno, možete da probate nekoliko trikova da vam baterija duže traje, ali ako ni oni ne odrade posao, bojimo se da je uskoro vreme da se rastajete sa svojim ljubimcem.

3. TELEFON SVE SPORIJE RADI

Tokom vremena, telefoni usporavaju zbog niza problema. Postoje mere koje možete da preduzmete da bi vam telefon radio brže, ali i one idu samo do određene granice, pa ako vidite da telefon radi sve gore kako vreme prolazi, vreme je da kupujete novi.

4. STALNO PREGREVANJE

Jedan od simptoma na koji smo mislili u prethodnoj stavki, jeste i sve češće pregrevanje telefona.

Uređaji se pregrevaju onda kada nemaju dovoljno snage da ispune zadatke za koje su pravljeni i koje od njih zahtevate, pa zbog toga vaš telefon može biti sve vreliji što ga više koristite. Ovo može izazvati ne samo nelagodu pri korišćenju uređaja, već verovatno predstavlja i rizik po bateriju.

5. PROBLEMI SA APLIKACIJAMA

Mobilne aplikacije se razvijaju munjevitom brzinom, pa neki stariji telefoni mogu imati problema kada je u pitanju kompatibilnost sa novim aplikacijama.

Mada ovaj simptom nije tako uobičajen, ako primetite da neke aplikacije više ne rade na vašem telefonu (ili ih je čak nemoguće instalirati), možda je vreme da razmislite o zameni uređaja.

Ponekad će vam i sam telefon slati obaveštenja da je neophodno da ažurirate aplikacije, ali ako vidite da se to sve češće dešava, signal je jasan - vreme je za novi telefon.

(B92)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading